Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Eylül 2014 - 18:58 Yorum: 0

"Karabük Bağcılığı ve Sorunları"

KARABÜK (AA) - Safranbolu'da "Karabük Bağcılığı ve Sorunları" konulu konferans düzenlendi.Gıda, Tarım ve Hayvancılık Safranbolu İlçe Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen...

'Karabük Bağcılığı ve Sorunları'

KARABÜK (AA) - Safranbolu'da "Karabük Bağcılığı ve Sorunları" konulu konferans düzenlendi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Safranbolu İlçe Müdürlüğü tarafından bir otelde düzenlenen konferansa konuşan Prof. Dr. Hasan Çelik, Türkiye'nin bağcılıkta iyi bir noktada geldiğini söyledi.

Türkiye'de bağcılık alanında bir marka olduğunu ifade eden Çelik, dünyada 500 bin hektar bağ alanıyla 5'inci sırada yer aldıklarını ve yıllık 5 milyon ton yaş üzüm üretimiyle de 6'ıncı sırada yer aldıklarını anlattı.

Dünya'daki bağ alanlarının yüzde 6.5'inin Türkiye'de olduğuna işaret eden Çelik, "Bu azımsanacak bir rakam değildir. Kuru üzüm üretiminde dünya birincisiyiz. Bağcılığın 5 milyon kişinin istihdamına katkıda bulunduğunu belirtmek istiyorum. Bunun ötesinde yılda yaklaşık 750-800 milyon dolarlık bir ihracat getirisi vardır. Onun ağırlığını çekirdeksiz kuru üzüm sağlar" ifadesini kullandı.

Konferansa, müdürlük personeli ve çiftçiler katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber