Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 22 Mayıs 2022 - 16:13 Yorum: 0

Karabük Lezzet Şenlikleri yemek yarışması ile devam etti

Karabük Lezzet Şenlikleri'nin üçüncü gününde Safranbolu Geleneksel Ev Yemekleri yarışması düzenlendi.

Karabük Lezzet Şenlikleri yemek yarışması ile devam etti

Karabük Lezzet Şenlikleri'nin üçüncü gününde Safranbolu Geleneksel Ev Yemekleri yarışması düzenlendi.

Safranbolu Tarihi Çarşı Pazar Alanı'nda düzenlenen yemek yarışmasında yarışmacılar birincilik için kıyasıya yarıştı.

Karabük Valiliği koordinesinde Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerin üçüncü gününde Safranbolu Geleneksel Ev Yemekleri yarışması düzenlendi. Çeşitli yemeklerin sergilendiği yarışmada yöreye özgü birçok ürün kendine yer buldu.

Jüri üyelerinin ürünleri tatması ve puanlamasının ardından, etli yaprak sarması yemeği ile Hanife Biçer birinci, zerde ile Zafer Güler ikinci, ıspıt dolması yemeği ile Hacer Öztürk ise üçüncü oldu.

Karabük Valisi Fuat Gürel bu etkinliklerin önemli bir başlangıç olduğunu belirterek, "Üç gündür Safranbolu'dayız. Karabük Lezzet Şenlikleri'nin bu sene ilkini düzenliyoruz. Önemli bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum. Pandemi sonrasında kültürümüzü, yemeğimizi ön plana çıkarabilmek, lezzetlerimizi ön plana çıkarabilmek ve gelecek misafirlerimize sunabilmek adına yıllardır yaptığımız yemeklerimizi sunma fırsatı bulduk" dedi.

Amaçlarının değerlerin ve kültürün kaybolmamasını sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Gürel, "Bir yarışma olduğu için birinci, ikinci ve üçüncü olması gerekiyordu. Jüri üyelerimiz adaletli bir şekilde değerlendirdiler. Dereceye girememiş olanlar da kendilerini daha fazla geliştireceklerdir. İnşallah bu etkinliklerimiz büyüyerek devam edecektir. Maksadımız yöremizdeki lezzetleri, tatları gelen misafirlere sunabilmek" şeklinde konuştu.

Etkinliğe Karabük Valisi Fuat Gürel ve eşi Özlem Aras Güler, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Dereceye giren yarışmacılara ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken ardından yarışmaya katılan tüm yarışmacılara katılım belgesi takdim edildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber