Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 27 Kasım 2014 - 17:48 Yorum: 0

Karabük'te "Bilim ve Esma" konferansı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Kulübü tarafından "Bilim ve Esma" konulu konferans düzenlendi.KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu'nda...

Karabük'te 'Bilim ve Esma' konferansı

KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Spor Kulübü tarafından "Bilim ve Esma" konulu konferans düzenlendi.

KBÜ Hamit Çepni Konferans Salonu'nda yapılan konferansta konuşan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Aslan, dünyada insandan başka tüm canlıların iki özelliği olduğunu söyledi.

İnsanın üç özellikle dünyaya geldiğini, bunların beden, can ve ruh olduğunu ifade eden Aslan, şunları söyledi:

"İnsan sahip olduğu akıl, şuur, vicdan, irade ve fıtrat gibi özellikleri dolayısıyla özeldir. Diğer bütün canlılar otomatik çalışır, insan 15 milyon canlıdan farklı olarak manueldir. İnsandan başka tüm canlıların kaderi bellidir. İnsanlar akıl, şuur, vicdan irade ve fıtrat gibi özellikleriyle kaderlerini belirleyebilirler. İlim alemde var olan her şeye ait olan bilgidir. Alemde var olanı görüyorsanız, var edeni de görmek zorundasınız. Bu ilgi mutlaka kurulmalıdır. Bu bağ kurulamazsa ilim, bilim olmaz. Alim de bu ilişkiyi kuran kişidir. İnsanlar bilim yaparken Allah'ın sıfatlarından Rahman, Vedud, Alim, Rab olmalıdır. Her geminin bir rotası vardır. Bizim rotamızda Kur'an-ı Kerim'dir."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber