Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 05 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

Karabük'te heyelan

Kent merkezinde toprak kayması nedeniyle hasar gören 14 ev boşaltıldı

Karabük'te heyelan

KARABÜK (AA) - Karabük'te meydana gelen heyelan nedeniyle hasar gören 14 ev boşaltıldı.

Kurtuluş Mahallesi Dolunay Sokak'ta toprak kayması yaşandı. Bölgeye gelen polis ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, hasar gördüğü belirtilen 14 evin boşaltılmasını sağladı.

Evlerde kimsenin kalmaması için sık sık anons yapan ve evlerin kapılarını çalarak kontrol eden ekipler, bölgeye girişi kapattı.

Evlerini göz yaşları içinde boşaltan mahalle sakinleri yetkililerden yardım istedi. 

İl AFAD Müdürü Gazanfer Erbay, ihbar üzerine dün mahallede inceleme yaptıklarını, toprak kaymasının olma ihtimali üzerine gerekli önlemleri aldıklarını söyledi.

Bu sabah toprak kayması olduğunu ve aldıkları önlemler sayesine can kaybının yaşanmadığını anlatan Erbay, "Zeminin fazla su almasına bağlı olarak göçmeler ve evlerde yıkılmalar meydana geldi. Burada 20 ailenin yaşadığı 14 evin boşaltılması kararını aldık. Herhangi bir can kaybı olmadı" diye konuştu. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber