Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 28 Ocak 2015 - 13:08 Yorum: 0

Karabük'te tarihi caminin restorasyonu sürüyor

Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yücebıyık:

Karabük'te tarihi caminin restorasyonu sürüyor

KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Safranbolu Ulu Camisi'nin restorasyonu devam ediyor.

Vakıflar Kastamonu Bölge Müdürü Yavuz Yücebıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1872'de Rumların inşa ettiği kiliseden 1954'te camiye dönüştürülen yapının restorasyonunda sona yaklaştıklarını söyledi.

Bazı bölümlerde çalışmalara proje tadilatı nedeniyle ara verildiğini ifade eden Yücebıyık, "Proje tadilatları devam ediyor. Projeler Anıtlar Kurulu'na sunuldu. Proje tadilatı kuruldan geçtikten sonra restorasyon çalışmaları devam edecek. 3 ayımız var, bu sürede restorasyonu tamamlamış olacağız. Şu anda çalışmalarımız belli bir bölümde devam ediyor" diye konuştu.

Caminin restorasyonu sırasında Yunanca kitabeler bulduklarını anlatan Yücebıyık, şu bilgiyi paylaştı:

"Ortaya çıkardığımız bazı bölümler vardı. Bazı sıvaları kaldırdık, raspaları ve taş işçiliğini ortaya çıkardık. Birtakım sıvaları yeniledik. Yer döşemesi, elektrik, çatı ve dış sıvaları, taş temizliğini yaptık. Bunun dışında caminin orijinaline uygun restorasyonu devam ediyor." 

Yücebıyık, camiyi ramazana hazır hale getirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber