Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Kasım 2017 - 18:18 Yorum: 0

Karabük’te yabancı uyruklu şahıslara yönelik önlem

Karabük Valiliği tarafından alınan kararla yol izin belgeleri olmayan yabancı uyruklu şahıslara hiçbir şekilde bilet satışı yapılamayacağı bildirildi.

Karabük’te yabancı uyruklu şahıslara yönelik önlem

Karabük Valiliği tarafından alınan kararla yol izin belgeleri olmayan yabancı uyruklu şahıslara hiçbir şekilde bilet satışı yapılamayacağı bildirildi.

Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, milli güvenliğin sağlanması amacıyla il genelinde bulunan yabancı uyruklu şahısların ülke genelinde kontrolsüz şekilde seyahat etmelerinin engellenmesi, Karabük'te her türlü suça karışmalarının önüne geçilmesi, ayrıca kamu düzeni, kamu güvenliği ve bütünlüğünü tehdit eden terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilmesi amacıyla bir dizi tedbir alındığı belirtildi.

Alınan tedbirlerin, Karabük'te terör olaylarına iştirak etmelerinin önlenmesinin yanı sıra özellikle yabancı uyruklu şahısların ülkemiz üzerinden Suriye-Irak'ta bulunan terör örgütleri kontrolündeki çatışma bölgelerine seyahatlerinin engellenmesi bağlamında da katkı sunacağı aktarılan açıklamada, "Bu itibarla, ilgili yasa ve kanun maddeleri gereğince Karabük sınırları içerisinde yolcu taşımacılığıfaaliyetinde bulunan kara, deniz, hava ve demir yolu taşımacılığı acente, taşıma işleri komisyonculuğu, taşıma işleri organizatörlüğü, terminal işletmeciliği, araç kiralama işletmeciliği, taksi durakları gibi ulaşım hizmeti veren firma, şirket ve duraklar tarafından geçici koruma kapsamında bulunan yabancı uyruklu şahıslardan 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 84. Maddesi kapsamında düzenlenen "yol izin belgeleri" olmayanlara hiçbir şekilde bilet satışı yapmamalarını sağlamak amacıyla valilik kararı alınmıştır." İfadelerine yer verildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber