Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 16 Ağustos 2016 - 19:18 Yorum: 0

Karabük’teki FETÖ soruşturması

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aralarında ABD'li ve Romanyalı öğretim...

Karabük’teki FETÖ soruşturması

Karabük'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında aralarında ABD'li ve Romanyalı öğretim üyelerinin de bulunduğu 19 Karabük Üniversitesi personeli adliyeye sevk edildi. 19 şüpheliden 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ operasyonu kapsamında önceki gün gözaltına alınan Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden Amerikalı Prof. Dr. Clyde Forsberg, Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümünden Romanyalı Yard. Doç. Dr. Cristina Chıfane ve eşi Yabancı Diller Yüksekokulu okutmanı Lıvıu Augustın Chıfane'nin de aralarında bulunduğu, Doçent E.Y. ve M.T.S., Yrd. Doç. C.B. ve S.Y., araştırma görevlileri S.E., T.T., Y.A.T., M.Ç., O.B., C.Ö., E.T., öğretim görevlileri; A.Y., H.S., M.Ç., S.Ö. ve E.N.'den oluşan 19 kişi sağlık kontrolünden geçirilerek yoğun güvenlik önlemleri altında Karabük Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Mahkemeye sevk edilen araştırma görevlileri C.Ö., S.E., T.G. ve M.Ç. ile Yrd. Doç. Dr. S.Y., öğretim görevlileri A.Y. ve H.S. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme ise diğer 12 kişinin ise adli kontrol yöntemiyle serbest bırakılmasına karar verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber