Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 10:58 Yorum: 0

Karabük'ten kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük'te "Komşu Komşusunun Güvenliğine de Muhtaçtır" Projesi başladığı bildirildi.Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Toplum Destekli...

Karabük'ten kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük'te "Komşu Komşusunun Güvenliğine de Muhtaçtır" Projesi başladığı bildirildi.

Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı Toplum Destekli Güvenlik Hizmetleri tarafından ‘Komşu Komşusunun Külüne Muhtaçtır’ atasözünden hareketle başlatılan proje kapsamında, komşuluk ilişkilerinin, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın öneminin güvenlik sahasına yansıtılması amaçlandığı belirtildi. 

Köylerde yazlık amaçlı kullanılan ve diğer mevsimlerde boş bırakılan evlerin, korunmasının önemine değinileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Köylerde daimi ikamet eden vatandaşlarımızın ise köye gelen gidenlerden tanımadıkları ve şüphelendikleri şahıs ve araçlara karşı duyarlı bulunmaları sağlanacak. Şüpheli durumların 156 Jandarma İmdat hattı ile zamanında paylaşmaları beklenmektedir. Proje kapsamında ayrıca sıklıkla işlenen suçlara karşı caydırıcı olması açısından ev ve iş yerlerinde alınabilecek basit fiziki tedbirler konusunda bilgilendirme yapılacak. Projeyle vatandaşımızın farkındalık düzeylerinin artırılması ve suç önleyici hizmetlere katkıda bulunmaları hedeflenmektedir."

- KBÜ'de "Mühendislik ve Bilimin Buluşması" Konferansı

Karabük Üniversitesinde (KBÜ)  "Mühendislik ve Bilimin Buluşması" Konferansı düzenlendi. 

Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan  Prof. Dr. Mirzahan Hızal, tecrübelerini anlattığı için mutlu olduğunu söyledi. 

Tecrübe aktarımının önemine değinen Hızal, şöyle konuştu:

"Kendimizi bilgilendirmezsek, bilgilerimizi de yok etmeye çalışacaklardır. Teknoloji, işleri en kısa sürede etkili ve minimum maliyetle yapabilmektir. Mühendislerde istenilen en önemli vasıf, kaliteli olmaları. Savunma sanayi stratejilerine öncelik veriliyor. Elimizdeki savunma sistemleri de işe yaramıyor. Kötüyü yapamıyorsak iyisini hiç yapamayız. Kendimiz yapalım ve bize ait olsun. Bilimsel çalışmalar için daha çok yatırım yapmalıyız."

- Karabük'te aranan 16 kişi yakalandı

Karabük'te çeşitli suçlardan aranan 16 kişi yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kontrollerde, basit yaralama, borçlunun ödeme şartını ihlali, hizmet nedeniyle görevini kötüye kullanma, mala zarar verme ile tehdit ve hırsızlık suçlarından aranan 16 kişi gözaltına aldı. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 16 kişiden 2'si tutuklandı. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber