Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır
Sami Er
Yerel 16 Mart 2015 - 17:33 Yorum: 0

Karabük'ten kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. Vergili, mesajında, Türk milletinin milletimizin birlik ve beraberliğini...

Karabük'ten kısa kısa

KARABÜK (AA) - Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Vergili, mesajında, Türk milletinin milletimizin birlik ve beraberliğini gösteren bu zaferin, binlerce şehidin verildiği Çanakkale Savaşları’nda yansıtılan ruhun bugün Türk milleti için bir kılavuz olduğunu belirtti. 

 Tarihe bakıldığında haksızlığa karşı Türk milletinin her zaman dik durduğunun görüleceğini ifade eden Vergili, şunları kaydetti:

"Milletimiz hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş, canından aziz bildiği kutsal vatan topraklarını, canı ve kanı pahasına korumasını bilmiştir. Zaferin 100. yılında  milletimizin birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelebileceği inancındayım. Vatan topraklarını savunmak üzere canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz."

- İŞKUR'dan kariyer planlama programları

Çalışma ve İş Kurumu İl Coşkun Güven, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Karabük Üniversitesi işbirliğinde 23-24 Mart'ta  "Kariyer Günleri" etkinliği düzenleyeceklerini bildirdi. 

Güven, yaptığı yazılı açıklamada, düzenleyecekleri etkinlik ile iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile yeni mezunların, iş dünyasını tanımalarını ve öğrencilerin derslerde aldıkları teorik bilgileri gerçek hayatta nasıl pratiğe dönüştürebildiğinin anlaşılmasını sağlamak olduğunu belirtti. 

Uzman kişilerin öğrencilere tecrübelerini aktaracağını belirten Güven, iş dünyasına yönelik öğrencilerin farkındalığının artacağına inandığını kaydetti. 

- Toplum Yararına Çalışma Programı

Karabük'te Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 500 geçici işçi istihdam edileceği bildirildi. 

Çalışma ve İş Kurumu İl Coşkun Güven, gazetecilere yaptığı açıklamada, program kapsamında orman sahasında ağaçlandırma ve bakım işlerinde çalışacak geçici işçi alınacağını ve bu işçilerin fidan dikimi, her türlü ağaçlandırma ve bakım işlerinde çalıştırılacağını söyledi. 

Karabük merkez 150,  Safranbolu 120, Yenice 150 ve Eskipazar'da 80 olmak 500 kişinin 6 ay süreyle nisan ayından itibaren görevlendirileceğini belirten Coşkun, şunları kaydetti

"Başvuruları 25 Mart Çarşamba günü sona erecek. Başvurular kurumumuza, www.iskur.gov.tr ve hizmet noktalarından yapılabilecektir. Programda işin mahalline en yakın olanlar ve işin niteliğine uygun olanlardan başvuruları kabul edilecek. İşe başlayan işçilere asgari ücret ödenecek ve sigorta primleri yatırılacak. Başvuracak olanların kuruma kayıtlı işsiz durumunda olmaları, en az 18 yaşını tamamlamış olmaları, herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamaları ve  kamudan herhangi bir gelirlerinin olmaması gerekmektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber