Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Ekim 2014 - 18:28 Yorum: 0

Karabük'ten yapılan ihracatta arttış

Kentte bu yılın eylül döneminde ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre 5 milyon 168 bin dolar artarak 19 milyon 684 bin dolara ulaştı

Karabük'ten yapılan ihracatta arttış

KARABÜK (AA) - Karabük'te bu yılın eylül döneminde ihracat, geçen yılın aynı dönemine göre 5 milyon 168 bin dolar artarak 19 milyon 684 bin dolara ulaştı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgiye göre, geçen yılın eylül ayında 14 milyon 516 bin dolar olan ihracat, bu yılın aynı döneminde 19 milyon 684 bin dolar olarak gerçekleşti.

Bu yılın eylül döneminde en fazla ihracatı 18 milyon 417 bin dolarla çelik sektöründe faaliyet gösteren firmalar gerçekleştirdi. İkinci sıradaki makine sektöründe 523 bin dolar, üçüncü sıradaki hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe ise 479 bin dolarlık ihracat yapıldı.

Söz konusu dönemde kentten en fazla ihracat yapılan ülke ise 4 milyon 827 bin dolarla Fas oldu. Bu ülkeyi 3 milyon 986 bin dolarla İran, 2 milyon 749 bin dolarla Libya takip etti.

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentin ekonomisinin büyümesi için projeleri hayat geçirdiklerini belirtti.

Ülkedeki siyasi istikrarın illerin ekonomisine de yansıdığını söyleyen Namal, "Her geçen gün ihracatın artması ilimizin nefes almasını sağlıyor. Özellikle çelik alanında önemli adımlar atılıyor. Dünyanın neredeyse her köşesine çelik ihracatı yapılıyor. İl olarak ülkemizin kalkınmasına da yardımcı olduğumuzu düşünüyorum. Güzel günler bizi bekliyor" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber