Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Kasım 2014 - 15:33 Yorum: 0

Karaburun'da 8. Geleneksel Mandalina Şenliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: "Yerel bitkilerin, yerel değerlerin, yerel tatların yaşatılması gerekiyor"

Karaburun'da 8. Geleneksel Mandalina Şenliği

İZMİR (AA) - Küçükbahçe, Parlak, Yayla, Tepeboz, Bozköy ve Salman Köyleri 8. Geleneksel Mandalina Şenliği Karaburun ilçesinde başladı. 

Küçükbahçe Köy Meydanı'ndaki şenliğin açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır katılımcı yönetim anlayışı ile aklı ve bilimi kullanarak, yerelde kalkınma hedefi ile kenti yönettiklerini belirtti.

Belediye başkanları, kooperatif ve ziraat odası başkanları katılımıyla yapılan toplantıda 10 tane proje seçtiklerini ve uygulamaya başlayacaklarını söyleyen Kocaoğlu, "Yapacaklarımızın haritasını çıkaracağız. Yerel bitkilerin, yerel değerlerin, yerel tatların yaşatılması gerekiyor. Yarımada'yı kalkındırmak istiyoruz. İnsanlarımızın da istekli, inançlı olması, hedefe ulaşmak için aklı ve bilimi kullanarak sabretmesi, mücadeleci olması gerekiyor" diye konuştu.

- İlk eko-köy Bademler 

Kooperatifleşmenin büyük önem taşıdığını, ancak kooperatiflerin uzun soluklu ve güçlü olması için bir üst birime ihtiyaç olduğunu söyleyen Kocaoğlu,  Yarımada stratejik planı kapsamında eko köyler projesine Bademler'den başlayacaklarını da açıkladı.

Başarılı olmaları halinde diğer köylerde de projeyi uygulayacaklarını kaydeden Kocaoğlu, "Yurt dışından insanlar getirilerek hem tatil yapmalarını hem de bizlerin izin verdiği arazide üretime katılmalarını sağlayacağız" diye konuştu. 

Karaburun Kaymakamı Engin Yalçın da  İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin imkanlarının köy tüzel kişiliklerini, muhtarlıkları aratmayacağını dile getirerek, üreticinin pazarlama ve ürününü değerlendirme sorunu olduğunu söyledi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber