Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 24 Mart 2015 - 10:43 Yorum: 0

Karacabey'de "11'inci Leylek Şenliği" hazırlıkları başladı

BURSA (AA) - Karacabey ilçesinde bu yıl 11'ncisi yapılacak. "Uluslararası Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç Leylek Şenlikleri"nin hazırlıkları başladı.Leyleklerin göçe başlamasıyla...

Karacabey'de '11'inci Leylek Şenliği' hazırlıkları başladı

BURSA (AA) - Karacabey ilçesinde bu yıl 11'ncisi yapılacak. "Uluslararası Avrupa Leylek Köyü Eskikaraağaç Leylek Şenlikleri"nin hazırlıkları başladı.

Leyleklerin göçe başlamasıyla Karacabey Belediyesi tarafından hazırlanan yeni leylek yuvaları Eskikaraağaç Mahallesi'nde belirlenen alanlara asıldı.

Belediye Başkanı Ali Özkan, şenlik alanındaki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki yıllarda ilgisizlik yüzünden Karacabeylilerin uzaktan takip ettiği bir etkinlik haline dönüşen şenliklerin geçen sene ilk kez kendilerinin ev sahipliği ve organizasyonuyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Özkan, şenlikler için hazırlıklara başlandığını anlattı.

Eskikaraağaç'ı turizme kazandırmak içinde yoğun çaba sarf ettiklerini dile getiren Özkan, Uluabat'ta yapılması planlanan iskelenin hem mahalle sakinlerine hem de bölgeyi gezmek isteyen turistlere büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.

Özkan, aynı zamanda bu alana ziyaretçilerin ağırlanabileceği bir sosyal tesis ile göl kıyısında bulunan yürüyüş yolunun düzenlenmesi projelerinin üzerinde durduklarını sözlerine ekledi.

Bu arada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2'nci Bölge Müdürü Yahya Güngör ve Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, hazırlıklara ilişkin toplantı yaptı.

ETİKETLER: şenlik
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber