Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mayıs 2016 - 11:23 Yorum: 0

Karacasu Güne Sporla Başladı

Karacasu protokolü, ilçede görev yapan öğretmenler ve öğrenciler ders öncesi okul bahçesinde müzik eşliğinde egzersiz hareketleri yaparak güne başladı.

Karacasu Güne Sporla Başladı

Karacasu protokolü, ilçede görev yapan öğretmenler ve öğrenciler ders öncesi okul bahçesinde müzik eşliğinde egzersiz hareketleri yaparak güne başladı.

Karacasu'da "Beslenme Dostu Okul" projesi kapsamında Hafız Mustafa Kavurmacı ve Refikası Hatice Hanım Ortaokulu ve Karacasu Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğinde yürütülen "Düzensiz Beslenmeden Vazgeç, Fiziksel Aktiviteyi Seç" projesinin başlangıç etkinliğinde Karacasu protokolü, ilçede görev yapan öğretmenler ve öğrenciler ders öncesi okul bahçesinde müzik eşliğinde egzersiz hareketleri yaparak güne başladılar.

Düzenlenen etkinliğe Garnizon Komutanı Okan Öztürk, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Duygu Buruk, ilçede görev yapan öğretmenler ve Kavurmacı Ortaokulu öğrencileri katıldı. Beden Eğitimi öğretmenleri Fahrettin Kurak ve İbrahim Çalışkan'ın gösterdiği spor egzersizleri müzik eşliğinde 15 dakika boyunca yapıldı. Haftada bir gün öğrencilerin müzik eşliğinde spor yapılacağını ifade eden okul müdürü Berrin Yılmaz" Çocuklarımıza sağlıklı yarınlar için sağlıklı beslenebilmeleri, obezite ile mücadele nasıl yapılır, sağlıklı beslenme nasıl olur, bu konularda bilgiler veriyoruz.Öğrencilerimizin daha sağlıklı yarınlara hazırlanmasını amaçlıyoruz.Projelerimize her zaman destek veren ve katkıda bulunan Karacasu Kaymakamı Yavuz Gül'e, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı'ya, Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş'e, proje ortağımız Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Duygu Buruk'a ve başlangıç etkinliğinde bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" dedi.

Spor yapan öğrenciler ise haftada bir gün bu uygulamanın çok iyi olduğunu her okulda yapılması gerektiğini, derse girmeden önce spor yapmanın kendilerini iyi hissetmelerini sağladıklarını söyledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber