Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Eylül 2016 - 15:08 Yorum: 0

Karacasu’da 26 kişi ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu

Aydın'ın Karacasu ilçesi Palamutçuk Mahallesinde 26 vatandaş kusma, ishal gibi şikayetlerle Karacasu İlçe Hastanesine başvurdu.

Karacasu’da 26 kişi ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu

Aydın'ın Karacasu ilçesi Palamutçuk Mahallesinde 26 vatandaş kusma, ishal gibi şikayetlerle Karacasu İlçe Hastanesine başvurdu.

Aralarında mahalle Muhtarı Ali Yeligen'in de bulunduğu 26 kişide görülen ishal problemlerinin neden kaynaklandığı henüz belirlenemedi. Benzer şikayetlerle Karacasu İlçe Hastanesine gelen vatandaşlara muayenelerinin ardından serum bağlandı. Müşahede altında tutulan hastaların bir kısmı kontrollerinin ardından evlerine gönderildi. Toplum Sağlığı Merkezi ekiplerinin iddialar üzerine suyla ilgili incelemelerini sürdürdükleri bilgisi verildi. Vatandaşların iddiaları üzerine suda araştırma yapılamasının yanı sıra Kurban bayramının hemen sonrasında olmasından dolayı aşırı et ve şeker tüketiminden kaynaklı olabileceği de kaydediliyor. Palamutçuklu Gürhan Altıntaş, "Sabahtan bu yana aynı şikayetlerle gelen kişi sayısı 20'yi buldu. Hemen herkeste Bulantı, kusma, ishal, baş dönmesi, terleme, ateş basması şikayetleri var. Herkeste aynı şikâyet olunca sudan şüphelendik. Bir dernek yemeği falan olsa o ihtimal olabilir ama hafta sonu böyle bir şey yoktu. Doktorlarda sudan olabileceğini söylüyorlar. Sudan örnek alınması gerektiğini ifade ettiler. 15 gün öncede buna benzer bir şey olmuştu" dedi.

Sabah saatlerinde aynı şikayetlerle hastaneye geldiğini söyleyen Muhtar Yeligen, sudan kaynaklandığı ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Suların geldiği kaynakların borularında suların açık olmasından sulara mikrop bulaştığını kaydeden Yeligen, "Suların geldiği kaynaklarda açık yerler var. Hayvan pisliği oluyor. Hayvan ölüsü oluyor, hepsi oluyor. ASKİ'ye söylüyoruz buraların kapatılması gerektiğini ama hiçbir şey yapılmadı. Bu açık yerlerin kapatılması gerekiyor. Bizim sular dağdan geliyor. 5 km uzaklıktaki Tokmakkaya Mevkinde kaynak var. Orada membalar açık. Bayramda torunlar vardı. Onlarda da benzer şikâyetler oldu" şeklinde konuştu.

Bir başka vatandaş da 4-5 ay önce aynı şikayetleri çocuklarının yaşadığını dile getirirken o günden bu yanan hazır su içtiklerini dile getirdi. Hastaları muayene eden doktor Senem Sungu ise "Kusma, bulantı, ishal şikayetiyle geldiler. Ateş yok ama çıkar mı çıkmaz mı şu an onu bilemiyoruz. Kimisi hemen toparlanıyor ama kimisi tekrar geliyor. Hastaların çeşitli değerlendirmeleri var ama kesin şundandır diyemiyoruz şu an" ifadelerini kullandı.

Karacasu’da 26 kişi ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu

Karacasu’da 26 kişi ishal şikayetiyle hastaneye başvurdu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber