Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ağustos 2016 - 09:28 Yorum: 0

Karacasu’da 300 yıllık gelenek ‘Galleaşı’ yapıldı

Karacasu'nun Kahvederesi Yaylasında Galleaşı Dedesi için yaklaşık 300 senedir düzenlendiği ifade edilen "Galleaşı Dedesi Hayrı" bu sene de yaklaşık...

Karacasu’da 300 yıllık gelenek ‘Galleaşı’ yapıldı

Karacasu'nun Kahvederesi Yaylasında Galleaşı Dedesi için yaklaşık 300 senedir düzenlendiği ifade edilen "Galleaşı Dedesi Hayrı" bu sene de yaklaşık 500 kişiyi buluşturdu.

Kahvederesi Yaylası Güzelleştirme ve Yaşatma Derneğinin düzenlediği Galleaşı Dedesi Hayrında bu yılda her yıl olduğu gibi keşkek, turşu, helva ve Galle aşı ikram edildi. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte öğlene kadar 125 kilo buğday ve 117 kilo etten yapılan 4 kazan keşkek ile 5 tencere galleaşı tüketildi. Derneğin öncülüğünde ve gönüllü vatandaşların dayanışması içerisinde yapılan hayra Ak Parti Karacasu İlçe Başkanı Fuat Meriç de katıldı.

AMAÇ GELENEKLERİ YAŞATMAK

Kahvederesi Yaylası Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Atçalı, 14 yaşından beri bu hayrın içerisinde olduğunu söylerken hayrın geçmişinin en az 300-400 senelik olduğunun tahmin edildiğini ifade etti. Birlik ve beraberlik içerisinde dayanışma duygularını güçlendirip geleneklerini yaşatmak istedikleri ifade eden Atçalı, "Derneğimizin kendi imkanları ve hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğe Karacasu Belediyesi çevre düzenlemesi anlamında destek verdi. Katılımcılara ve emeği geçen herkese şahsım ve dernek yönetim kurulu adına teşekkür ederim" dedi.

Karacasu’da 300 yıllık gelenek ‘Galleaşı’ yapıldı

Karacasu’da 300 yıllık gelenek ‘Galleaşı’ yapıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber