Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Eylül 2022 - 21:03 Yorum: 0

Karadağ, 6 Rus diplomatı “istenmeyen kişi” ilan etti

Karadağ Dışişleri Bakanlığı 6 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan ederek sınır dışı ederken, Rusya da Karadağ'daki konsolosluk faaliyetlerini askıya...

Karadağ, 6 Rus diplomatı “istenmeyen kişi” ilan etti

Karadağ Dışişleri Bakanlığı 6 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan ederek sınır dışı ederken, Rusya da Karadağ'daki konsolosluk faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

Karadağ, 6 Rus diplomatı "istenmeyen kişi" ilan ederek sınır dışı etti. Karadağ Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'ne ve iki ülke arasındaki karşılıklı saygıya aykırı olan eylemler nedeniyle Rusya Büyükelçiliği'nin Karadağ'da akreditasyonu bulunan 6 diplomatını istenmeyen kişi ilan ediyor" denildi.

Karadağ'ın açıklamasının ardından Rusya'nın Karadağ Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada ise, büyükelçiliğin konsolosluk çalışmalarını askıya aldığı duyurularak, "Sevgili Rusya Federasyonu vatandaşları, Karadağ makamlarının Rusya Federasyonu'nun Karadağ Büyükelçiliğine yönelik düşmanca eylemleri nedeniyle, büyükelçiliğin konsolosluk bölümünün çalışmalarının 30 Eylül'den itibaren durdurulduğunu size bildirmek zorundayız" denildi.

Rus vatandaşları komşu ülkelerdeki büyükelçilik ve konsolosluklara yönlendirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber