Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 30 Eylül 2022 - 08:28 Yorum: 0

Karadağ’da tutuklanan çete liderinin kardeşi İstanbul’da yakalandı

İstanbul'da silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, geçtiğimiz Ağustos ayında Interpol polisi tarafından Karadağ'da yakalanan Volkan R.'nin...

Karadağ’da tutuklanan çete liderinin kardeşi İstanbul’da yakalandı

İstanbul'da silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, geçtiğimiz Ağustos ayında Interpol polisi tarafından Karadağ'da yakalanan Volkan R.'nin kardeşi Soner R. İstanbul'da gözaltına alındı. Soner R., "Göl Çetesi" olarak da anılan organize suç örgütünün kilit isimleri arasında gösteriliyordu.

Edinilen bilgiye göre, savcılıkça çetelere yönelik yürütülen bir soruşturmaya dayanarak geniş çaplı çalışma başlatan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yeni bir operasyona daha imza attı.

İstanbul Organize Polisinin yurt içindeki mafya tipi suç örgütleriyle mücadelesi tüm hızıyla devam ederken, "Göl Çetesi" olarak da anılan Volkan R.'nin elebaşı olduğu suç örgütünün kilit ismi yakın takibe alındı. Daha önce birçok kez polisiye soruşturmadan geçirilen ve son olarak geçen ay başka bir çete soruşturması kapsamında yakalandıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Soner R.'nin izine Büyükçekmece'de rastlandı.

Büyükçekmece'de "hücre tipi" evde saklanıyordu

İllegal yapı içinde birçok silahlı eylemi gerçekleştiren ve azmettiren olarak örgüt içerisinde faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen Soner R.'nin Büyükçekmece ilçesindeki farklı şahıslar adına kiralanmış "hücre" tipi ve güvenlikli bir evde gizlendiği belirlendi. Dış dünyayla bağlantı kurmadan kaçak şekilde yaşayan R., önceki gün düzenlenen operasyonla yakalandı. Söz konusu evde yapılan aramalarda 1 Glock marka ruhsatsız tabanca, 2 adet 15 mermi kapasiteli, 2 adet 32 mermi kapasiteli toplam 4 adet şarjör ile 73 fişek ele geçirildi.

Yakalanan şüpheli Soner R., işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün adli makamlara sevk edildi.

Liderliğini yaptığı çete ile bir dizi olaya karışan Volkan R., bir süre önce yurt dışına kaçmış, polisin peşinde olduğu suç örgütü liderinin izine Karadağ'da ulaşılmıştı. Interpol araması bulunan R., Ağustos ayında Karadağ'da yakalanmış, Türkiye'ye iadesi için girişimlerde bulunulmuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber