Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Ekim 2016 - 14:08 Yorum: 0

Karadeniz-Akdeniz İpek Yolu

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında...

Karadeniz-Akdeniz İpek Yolu

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Meclis Başkanı Ufuk Ünal, Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2. Abdülhamid zamanında ise projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun hayata geçmesiyle geleceğin "İpek Yolu" haline geleceğini söyledi.

Projenin tamamlanmasının ardından 5 coğrafi bölgenin, 40'ın üzerinde ilin ve birçok ülkenin bu yoldan faydalanacağını ifade eden Ufuk Ünal, 140 yıllık bir maziye sahip Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin 2017 yılında hayata geçirileceğini belirtti.

40 İl birbiri ile ticaret yapacak

600 km'lik bu yol sayesinde Ordu'dan başlayıp Hatay'a kadar gidileceğini belirten Ünal, "Bu yolun güzergahı 40 ili etkiliyor. Yolun faaliyete geçmesiyle birlikte Akdeniz ve İç Anadolu'da üretilen ürünler Karadeniz'e ve buradan Ordu limanı vasıtasıyla Karadeniz ülkelerine, Karadeniz bölgesi ve etrafındaki ülke ve iller de ürünlerini Akdeniz'e oradan da İskenderun Limanı vasıtasıyla Akdeniz ülkelerine ulaştırabilecek ve ihraç edilebilecekler. Bu yol faaliyete geçmesiyle birlikte bir ipek yolu özelliğini taşıyacaktır" dedi.

Karadeniz'de üretilen fındık, fındık mamülleri ve diğer ürünlerin İstanbul'da bulunan toptancılar vasıtasıyla Türkiye'ye yayıldığını, yine Akdeniz'deki ürünlerin İstanbul'daki aracılar vasıtasıyla Karadeniz'e geldiğini hatırlatan Ünal, "Bu yol ile aradaki aracılar ortadan kalkacak, 40 il direkt olarak birbiriyle ticaret yapabilecek, her ilde ekonomik ve sosyal hayat canlanacak, istihdam artacaktır. Dolayısıyla bu yolun geleceğini 140 yıl önceden gören Sultan Abdülaziz ve 2. Abdülhamid'e şükran ve minnet duyuyoruz" diye konuştu.

Karadeniz-Akdeniz İpek Yolu

Karadeniz-Akdeniz İpek Yolu

Karadeniz-Akdeniz İpek Yolu

Karadeniz-Akdeniz İpek Yolu

Karadeniz-Akdeniz İpek Yolu

Karadeniz-Akdeniz İpek Yolu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber