Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 21 Mart 2015 - 17:33 Yorum: 0

Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısı

Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısı, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ile Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısı

BAYBURT (AA) - Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu İstişare Toplantısı, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası ile Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Bayburt Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Gülay Atik, Bayburtlu Kadınlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Leyla Karabulut ile Amasya, Trabzon, Çorum, Giresun, Ordu, Artvin ile Gümüşhane illerinin Kadın Girişimciler Kurulu başkanları katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Karabulut, Türkiye'nin en küçük ili olan Bayburt'ta kadın girişimcilerin yaşadığı sorunların konuşuluyor olmasının Karadeniz kadını için büyük bir ilerleme olduğunu söyledi.

Karadeniz'de aynı coğrafyanın insanları olarak hep birlikte yaşadıklarını ama her ilin kadınının yaşadığı sıkıntının farklı olduğunu belirten Karabulut, "Bu az gelişmişlikle alakalı. Bayburt biliyorsunuz Türkiye'nin en küçük ili. Maalesef birşeylere hep çok geç kalarak başlıyoruz. Biz 10 yıl önce Bayburt'taki kadının üretimde çalıştığını görmemiz çok zordu. Hedefini kadınları üretime dahil etmek olarak koyan ve 2002 yılında faaliyete başlayan derneğimiz bu süre zarfında Bayburt'ta kadını üretime dahil etti" dedi.

Karabulut, günümüz Bayburt'unda, gözle görülebilecek değişikliğin kadınlarda olduğunu ifade ederek, "Evde oturan kadınımız aslında yine çalışıyordu. Ehram, kilim dokuyorlardı, oya, tereyağı, peynir yapıyorlardı ama o dört duvar arasında yaptıklarıyla baş başa, kendi kazandıklarını da harcayamıyorlardı. Şimdi öyle bir zamana geldik ki kadın evden çıktı. Erkekler baktı ki kadınların evden çıkması zararsız ve böylece hem meslek ediniyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlarlar ve artık daha mutlular. Aslında bu kadının hakkıydı, bunu her şekilde yapmalıydı" diye konuştu.

Karadeniz Bölgesi Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Atik ise Bayburt'un çehresinin değişimesini bizzat gördüklerini dile getirerek, "Ben bugün burada gördüm ki Bayburt'un çehresi değişiyor, kadınlarla değişiyor. Hani hep söylenir ya 'kadının eli değdiği zaman herşey çok daha güzel olur', Bayburt'ta bir kez daha gördük ki gerçekten öyle" dedi.

Atik, amaçlarının Karadeniz kadınını tek bir şemsiye altına almak olduğunu kaydederek, "Özünde kadını toplum içinde, sosyal hayat içinde ve ekonominin içinde görmek istiyoruz. Bizim başka hiçbir alanla ilgimiz yok. Tek derdimiz kadını, Karadeniz kadınını hak ettiği değere ulaştırmak" ifadelerini kullandı.

Bayburt'ta bir araya gelen kadın girişimciler toplantının ardından kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin olduğu mekanları gezdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber