Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 30 Eylül 2014 - 13:06 Yorum: 0

"Karadeniz Fırtınası" Avrupa'da sert esiyor

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ikinci maçında 2 Ekim Perşembe günü sahasında Polonya'nın Legia Varşova takımıyla karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarında Süper Lig'den daha başarılı sonuçlar alıyor.

'Karadeniz Fırtınası' Avrupa'da sert esiyor

UEFA Avrupa Ligi L Grubu ikinci maçında 2 Ekim Perşembe günü dalında Polonya'nın Legia Varşova takımıyla karşılaşacak Trabzonspor, Avrupa kupalarında Spor Toto Süper Lig'den daha muvaffakiyetli neticeler alıyor.

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor (0-0), Fenerbahçe (0-0), İstanbul Başakşehir (1-1) ve Kasımpaşa (1-1) maçlarında olmak üzere ilk 4 haftada sahadan beraberlikle ayrılarak lige fena bir başlangıç yapan bordo-mavililer, Avrupa'da ise bu sezon 3 maçta 2 galibiyet, 1 birliktelik aldı.

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında oynadığı son 17 maçın 11'inde galibiyet elde etmeyi başardı. 4 maçta sahadan beraberlikle ayrılan Karadeniz ekibi, 2 karşılaşmada ise yenik oldu.

Trabzonspor, kulüp başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun da görevde olduğu devre rastlayan son 17 maçta yüzde 65 galibiyet oranıyla Avrupa'da muvaffakiyetli bir grafik yakaladı. Karadeniz ekibi, bu maçlarda 30 gol atarken kalesinde 14 gol gördü.

17 maç

Trabzonspor, 17 maçlık çağda  ilk şekilde UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City takımını dalında 4-2 yenik etti. Böylece Avrupa kupalarında 9 maç sonra galibiyet kazanan bordo-mavili takım, 675 gündelik galibiyet hasretine son verdi.

Rövanş maçında da İrlanda ekibini 3-0 yenen bordo-mavililer, daha sonra 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk ekibini deplasmanda 1-0 yenip, dalında da 0-0 berabere kalarak eledi. Karadeniz ekibi, play-off turunda eşleştiği Arnavutluk'un Kukesi takımını deplasmanda 2-0, dalında 3-1 yenik ederek tarihinde ilk defa gruplara kalmayı başardı.  

Gruba, Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apollon takımını deplasmanda 2-1 yenerek iyi bir başlangıç oluşturan Trabzonspor, ikinci maçta da dalında İtalya'nın Lazio takımıyla 3-3 berabere kaldı. Polonya'nın Legia Varşova takımını evinde ve deplasmanda 2-0'lık sonuçlarla yenen Karadeniz ekibi, beşinci maçta da Apollon karşısından 4-2 galip ayrılmayı başardı.

İtalya'da Lazio karşısında 0-0 birliktelik sektör Karadeniz ekibi, ikinci sıradaki rakibi önünde liderliği bırakmayarak 2. tura yükselip bir öteki İtalyan takımı, Juventus ile eşleşti.

Trabzonspor, 2. turda İtalya'nın Juventus takımına dalında ve deplasmanda 2-0 yenik şekilde kupaya veda etti ve son 17 maç içerisindeki iki yenilgisini bu takıma karşı aldı.

Karadeniz ekibi bu sezon da teknik direktör Vahid Halilhodzic yönetiminde Rostov'u 2-0 yenip deplasmanda da aldığı 0-0 beraberlikle gruplara kaldı. Gruplarda da ilk maçta Metalist Kharkiv'i deplasmanda 2-1 yenerek muvaffakiyetli sonuçlarını sürdürdü.

İki defa gruplara kalma başarısı gösterdi

Trabzonspor, son iki sezon üst üste UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterdi. 

Bordo-mavililer, geçen sezon play-off turunda Arnavutluk'un Kukesi ekibi karşısında turu geçerek tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterirken bu sezon da Rostov karşısında tıpkı başarıyı gösterdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber