Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ekim 2014 - 17:28 Yorum: 0

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Meclisi'nden Vali Balkanlıoğlu'na ziyaret

ORDU (AA) - Karadeniz Gazeteciler Federasyonu heyeti Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.Vali Balkanlıoğlu, heyeti makamında ağırladı.Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Meclisi...

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Meclisi'nden Vali Balkanlıoğlu'na ziyaret

ORDU (AA) - Karadeniz Gazeteciler Federasyonu heyeti Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret etti.

Vali Balkanlıoğlu, heyeti makamında ağırladı.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Meclisi Toplantısı için Ordu’ya gelen heyette Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nuri Kalaylı, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Sekreteri Ergun Ata, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği Başkanı Mustafa Bayrak, Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı Hüsnü Acar, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Artvin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tolga Gül, Bartın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Güngör Yavuzaslan ile Tokat Gazeteciler, Televizyoncular ve Radyocular Derneği Başkanı İhsan Uluözlü yer aldı.

Vali Balkanlıoğlu, "Gazetecilerin kendi aralarında tabandan gelen bir örgütlenmeyle meselelerine sahip çıkıyor olması sevindiricidir. Anadolu’da çilesini çeken, gazete dağıtıcılığından başlayıp gazete sahipliğine kadar yükselen ve sadece geçimi gazetecilik olan insanlara sahip çıkıyorsunuz. Bir de gazete çalışanları var. Haberi üreten, emek sarf edenler . Onlara bazı statüler kazandıralım gayreti içindesiniz. Bu şekilde hem çalışan gazeteciler hem de çıkardığı gazete ile ayakta durmaya çalışan insanlara sahip çıkmaya çalışmak güzel bir şey" dedi.

Basını en yakın çalışma arkadaşları olarak gördüklerini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Ordu’daki gazeteciler de genelde sorumluluk sahibi arkadaşlar. Olumsuz intiba veren, gazeteciliğin itibarını düşüren, sansasyonel, şantaj amaçlı haberlere prim vermiyorlar. Sizler meselelerinize sahip çıktıkça, basın meslek ilkelerini oluşturup ve bunu müeyyide altına alacak yasal bir statüye kavuştukça, daha da iyi olacaktır. Basın hak ettiği güvenilirliğe kavuşacaktır. Geçmişte basına çok itibar edilirdi ama zaman içinde yapılan tekzipler, yalanlamalar aslının öyle olmadığını vatandaşların öğrenmesiyle biraz itibar kaybetti. Bu kaybedilen itibar, prestij sizler sayesinde kısa sürede toparlanacaktır. Bu konuda önemli mesafe alındı" şeklinde konuştu.

Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Nuri Kalaylı da konuşmasında, "8 federasyondan oluşan bir konfederasyon kurduk. Bu konfederasyona 80 meslek örgütü üye. Amacımız, mesleğimizin yerlerde sürünen itibarını, tekrar itibarlı hale getirmek. Mesleğimizin sorunlarını aşmak içim mücadele edeceğiz. En büyük sorunlarımızdan birisi mesleğimizin kimliği yok. Kimliksiz bir mesleğiz. Bu anlamda büyük çaba içerisindeyiz" diye konuştu.

Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen ise Ordu'da önemli bir etkinliğin yapılacağını belirterek, toplantıda gazetecilerin sorunlarının da ele alınacağını ifade etti.    

Heyet daha sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesine de bir ziyaret gerçekleştirdi.  

Öte yandan TESK Otel'de Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda gerek bölge gerekse ülke genelinde yapılacak çalışmalar ele alındı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber