Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 06 Ekim 2016 - 11:18 Yorum: 0

Karadenizbirlik Havza Genel Kurulu

Samsun'un Havza ilçesinde, "sahte üye" suçlamalarıyla gündeme gelen Karadenizbirlik Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu'nda Mehmet...

Karadenizbirlik Havza Genel Kurulu

Samsun'un Havza ilçesinde, "sahte üye" suçlamalarıyla gündeme gelen Karadenizbirlik Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu'nda Mehmet Tural, kullanılan 318 oydan 281'ini alarak yeniden başkan seçildi.

İlçedeki özel bir tesiste gerçekleştirilen Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu'nda 2 aday yarıştı. Etem Kurultay, Kemal Sözen ve Seyitahmet Pehlivan'dan oluşan divan heyetin teşkilinin ardından saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan genel kurulda mevcut başkan Mehmet Tural ile Saffet Ergin'in listeleri yarıştı.

Genel kurulda konuşan adaylarından Saffet Ergin'in, "Kooperatif bizlere sahip çıkmıyor. Ben 1 lira 62 kuruşa tüccara ayçiçeği veriyorum" ifadeleri üzerine söz olan kooperatifin Birlik Temsilcisi Fahri Şahin, "Karadenizbirlik avans fiyatı 1.58 lira açıklamasaydı üreticinin malı bugün piyasada kaç lira olurdu bilemiyorum. Bizler her zaman üreticimiz için çalıştık" açıklamasını yaptı.

Mevcut başkan Mehmet Tural ise, "Bizler sizin hakkınız için çalışmaktayız. Gücümüzü sizden alıyoruz. Bizim mücadelemiz ile açıklanan avans fiyat ile üreticimiz bu gün piyasada malını değerinde satıyor" diye konuştu.

Genel kurulda gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından 4 yıllığına kooperatif yöntemini ve birlik temsilcilerini belirlemek için seçime geçildi. Yapılan oylama sonucunda Mehmet Tural, kullanılan 318 oydan 281'ini alarak yeniden başkan seçildi. Genel kurulda diğer aday Saffet Ergin 22 oy alırken, 15 oy da geçersiz sayıldı.

"Kooperatif, ortak malımız"

Genel kurul sonrası bir konuşma yapan Kooperatif Başkanı Mehmet Tural, genel kurula katılanlara teşekkür ederek, "Bizler her zaman ortaklarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Kardeşimiz aday oldu. Bu bir bayrak yarışı. Sizlerin tercihi ile bizler yolumuza devam ediyoruz. Sizlere ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kooperatif hepimizin ortak malı ve buraya sizler ile beraber sahip çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni yönetim kurulu

Yapılan seçimler sonucu kooperatif yönetimi Mehmet Tural, Enver Tunçay, Arslan Ünal ve Tahsin Ergin'den oluştu. Kooperatifin birlik temsilcileri ise Fahri Şahin, Etem Kurultay, Bekir Kaya, Kemal Sözen, Mustafa Yılmaz, Mustafa Ercan, Mustafa Aydın, Mehmet Bıyık, Mustafa Salman, Ahmet Tezcan ve Ahmet Ergin olarak belirlendi.

Fahri Şahin: "En büyük adalet halkın adaletidir"

Genel kurul öncesi kooperatife "sahte üye" kaydetmekle suçlanan Karadenizbirlik Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Şahin, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak, "En büyük adalet halkın adaletidir. Halk hem seçer hem yargılar. Bugün burada olan da odur. Çiftçimizin takdirini herkes gördü. Çok daha güçlü bir yönetimle çiftçimiz için çalışmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Karadenizbirlik Havza Genel Kurulu

Karadenizbirlik Havza Genel Kurulu

Karadenizbirlik Havza Genel Kurulu

Karadenizbirlik Havza Genel Kurulu

Karadenizbirlik Havza Genel Kurulu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber