Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 08 Mart 2015 - 12:08 Yorum: 0

Karadeniz'de av turizmi yaygınlaştırılacak

Gür ormanları arasından akan derelerinin yanı sıra yaylaları ve temiz havasıyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Karadeniz'de av turizminin de yaygınlaştırılması amacıyla çalışma başlatıldı

Karadeniz'de av turizmi yaygınlaştırılacak

ORDU (AA) - GÖKHAN GÜCÜKLÜOĞLU - Gür ormanları arasından akan derelerinin yanı sıra yaylaları ve temiz havasıyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Karadeniz'de av turizminin de yaygınlaştırılması amacıyla çalışma başlatıldı. 

Ordu'da valilik tarafından başlatılan proje kapsamında, kentin değişik bölgelerinde yapılması planlanan avlak sahalarıyla hem bölgenin av turizmine katkıda bulunulacak hem de yaban hayvanı popülasyonu dengede tutulacak. 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, AA muhabirine, bölgede yaban hayatı popülasyonunun çok canlı olduğunu söyledi. 

Özellikle yaban domuzu sayısının her geçen yıl artış gösterdiğine işaret eden Balkanlıoğlu, gelinen noktada bu hayvanların saldırısı sonucu yaralanan ve ölen vatandaşların dahi olduğunu dile getirdi. 

Yaban domuzlarının tarım ürünlerine de zarar verdiğini anlatan Vali Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Daha önce görev yaptığım yerlerde de gördüm, av turizmine çok meraklı insanlar var. Geldikleri bölgelere önemli derecek döviz bırakıyorlar. Finlandiya'dan özel jetleriyle avlanmak için ülkemize gelen turistler var. Dolayısıyla biz, ilimizde özel avlak sahaları oluşturmak için çalışma başlattık. Belki Türkiye'de bir ilk olacak şekilde Ordu'nun tüm ilçelerinde avlak sahaları oluşturacağız. İlgili arkadaşlar evrak ve harita üzerinde çalışmaları yaptılar ama mevsim şartları nedeniyle alanda henüz bir çalışma yapma fırsatı bulamadılar. İnşallah çalışma bittiği zaman Karadeniz bölgesinde yayla turizminin ardından av turizmi de belli bir noktaya gelecek." 

- "Yaban domuzu artışının önüne geçilecek"

Balkanlıoğlu, projeyle "bir taşla iki kuş vurma" arzusunda olduklarını vurgulayarak, hem yaban domuzu sayısının önüne geçeceklerini hem de av turizmi ile ülke ekonomisine katkı sunacaklarını aktardı. 

Bölgede sıkça rastlanılan kaçak avcılığın önlenmesi için projenin önemli olduğunu belirten Vali Balkanloğlu, "Milli Parklar Genel Müdürlüğü sayımlarına göre kontrollü bir avcılık yapılacak. Yani yaban domuzu popülasyonu olsun diğer av yapılacak hayvanlar olsun sayımlara göre belirlenecek. Bu yolla kaçak avcılığın da önlenmesi daha kolay olacak. İnşallah proje hayata geçtiğinde bölgemiz yeni bir turizm alanı daha kazanmış olacak" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber