Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Kasım 2014 - 16:43 Yorum: 0

Karadeniz'de fırtına nedeniyle tezgahlar boş kaldı

İki gündür etkili olan fırtına nedeniyle tekneler denize açılamayınca, Giresun'da balıkçıların tezgahları boş kaldı

Karadeniz'de fırtına nedeniyle tezgahlar boş kaldı

GİRESUN (AA) - Karadeniz'de iki gündür etkili olan fırtına nedeniyle tekneler denize açılamayınca, Giresun'da balıkçı tezgahları boş kaldı. 

Balıkçı Bayram Yılmaz, yaptığı açıklamada, fırtına nedeniyle balıkçı teknelerinin denize açılamadığını söyledi. Karadeniz'de 2 gündür balık avlayamadıklarını kaydeden Yılmaz, "Son dönemlerde Karadeniz'de özellikle hamsi avına yönelmiştik. Bol miktarda hamsi avlıyorduk. Ancak fırtına nedeniyle balıkçılar olarak 2 gündür denize açılamıyoruz. Bu nedenle Karadeniz'de balık avı şu anda durmuş durumda" diye konuştu. 

Teknelerin fırtına nedeniyle barınaklarla Giresun Limanı'na sığınmak zorunda kaldığını dile getiren Yılmaz, "Fırtına denize açılmamızı engelliyor. Bu nedenle balıkçı tekneleri barınaklar ile Giresun Limanı'na sığınmış durumda. Buralarda fırtınanın dinmesini bekliyoruz" ifadesini kullandı. Hal böyle olunca da bugün balıkçı tezgahlarımız boş kaldı. Balıkçılar olarak bugün iş yerlerimizi açmadık" diye konuştu. 

Balıkçı Berati Başarın ise av olmadığı için satış yapamadıklarını kaydederek, "Son dönemlerde tezgahlarımız başta hamsi olmak üzere balıkla dolup taşıyordu. Ne var ki denizdeki fırtına nedeniyle av yapılamaması bugün tezgahlarımızın boş kalmasına neden oldu. Bugün geçmiş günlerden balığı bulunanlar iş yerleri açtı. Onların dışında kalan tüm balıkçılar bugün iş yerlerini açmadı" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber