Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 18 Ekim 2016 - 15:08 Yorum: 0

Karadiğin Sosyal Tesisi ve Camisi hizmete açıldı

Konya'nın merkez Meram ilçesine bağlı Karadiğin Mahallesi'nde yapımı tamamlanan sosyal tesis ve cami düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karadiğin Sosyal Tesisi ve Camisi hizmete açıldı

Konya'nın merkez Meram ilçesine bağlı Karadiğin Mahallesi'nde yapımı tamamlanan sosyal tesis ve cami düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karadiğin Mahallesi'nde düzenlenen açılış törenine, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Selçuklu Belediye Başkan Vekili Ali Ziya Yalçınkaya, Karatay Belediye Başkan Vekili Mehmet Uzbaş, AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür, Konya Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Kenan Çiftçi, AK Parti Selçuklu ve Karatay Başkan Vekilleri, AK Parti Meram Kadın Kolları Başkanı Sevil Tosunoğlu, AK Parti Konya İl ve Merkez İlçe Teşkilatlarından Yöneticiler, Meram İlçe Müftüsü Sabri Kütükçü, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Meram Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Ermiş, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Göreve geldikleri ilk günden itibaren halkın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda çalışmaları şekillendirdiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "2014 Yerel Seçimlerinden sonra 6360 yasanın yürürlüğe girmesiyle beraber 22 adet köyümüz ve 6 adet beldemiz belediyemize mahalle olarak bağlandı. Yeni bağlanan mahallelerin ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde giderilebilmesi için ekibimizle birlikte seferber olduk. Öncelikle buralardaki acil ihtiyaçları çözmeye gayret ettik. Yine bu bölgenin ihtiyacı olan; nişan, düğün vb. toplantıların yapılabileceği bir sosyal tesisi Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle Karadiğin Mahallemize kazandırmış olduk. Yine Büyükşehir Belediyesi, Belediyemiz ve hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yapımı tamamlanan camiyi de bugün ibadete açmış olacağız" dedi.

"Camiler ve salalar kurtuluşumuzun sembolü oldu"

Camilerin sadece ibadet yapılan alanlar olmadığına vurgu yapan Başkan Toru, "Camiler aynı zamanda bizim medeniyetimizde sohbet alanları, birlik, beraberlik ve kaynaşmaya vesile olan alanlar, çocuklarımıza İslami prensipleri aşılayabileceğimiz alanlardır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde camilerimiz ve salalarımız kurtuluşumuzun sembolü oldu. Camilerden okunan salalarla birlikte halkımız sokaklara döküldü. O yüzden özellikle 15 Temmuz denilince akla cami ve sala geliyor. Özellikle gençlerimizin eğitilmesi, çocuklarımızın camiye olan irtibatlarının daha da arttırılması için hep beraber çaba sarf etmeliyiz" diye konuştu.

"En büyük imar hamlesini yapan belediyeyiz"

Türkiye genelinde belediyeler içinde en büyük imar planlama hamlesi ve imar plan revizyonunu gerçekleştiren belediye olduklarına dikkat çeken Başkan Toru, "50 milyon metrekareye yakın bir alanda planlama yaptık. Meram'ın gelişimi, kalkınması ve bölgeler arasındaki hizmet dağılımını daha dengeli bir hale getirmek için bu planlamaları yaptık" dedi.

"Hak ile Batıl'ın mücadelesi hiç bitmeyecek"

Yaşadığımız süreçte emperyalist güçler ve onun uşağı terörist yapıların oyunlarına şahit olduklarını dile getiren AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdülkadir Özöğür ise, "16 Temmuz sabahı yeni bir Türkiye'ye değil yeni bir ülkeye uyanacaktık. Yeni bir ülke; doğusunda DAEŞ unsurları var diye Fransa'nın, İngiltere'nin ve Amerika'nın uçaklarının üzerimizde gezdiği, bombaladığı bir ülke olarak sabahlayacaktık. Allah o gece Ankara'da, İstanbul'da tankların önüne geçen, mermilere göğsünü siper eden kardeşlerimizin kalplerinden korkuyu kaldırdı. Her siyasi partiden vatandaşlarımız birlik ve beraberlik içinde vatanımıza sahip çıktılar. Bu üst akıl; ülkemizi bölmek, parçalamak için farklı farklı oyunlar tezgahladı. Bu ülke üzerindeki kirli emeller ne zaman bitecek diye sorarsanız şöyle bir cevap verebilirim: Hiçbir zaman bitmeyecek. Çünkü bizim yaptığımız mücadele hak ile batılın davasıdır. Son kale olan Türkiye'yi bitirmek, İslâm'ı ve Müslümanları yok etme savaşıdır. Ama Yüce Rabbim hiçbir zaman bunlara izin vermedi ve başaramayacaklar" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra dualar eşliğinde Karadiğin Sosyal Tesisi ile Camisi hizmete açıldı. Meram Belediyesi tarafından törene katılanlara geleneksel düğün pilavı ikram edildi. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve diğer protokol üyeleri, daha sonra ibadete açılan camide dua etti.

Karadiğin Sosyal Tesisi ve Camisi hizmete açıldı

Karadiğin Sosyal Tesisi ve Camisi hizmete açıldı

Karadiğin Sosyal Tesisi ve Camisi hizmete açıldı

Karadiğin Sosyal Tesisi ve Camisi hizmete açıldı

Karadiğin Sosyal Tesisi ve Camisi hizmete açıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber