Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
19:02 Berlin Büyükelçisi Şen, Solingen’de ölenlerin yakınlarına taziye ziyaretind...19:02 Kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolan...19:01 Zeynep Sönmez Antalya’da çeyrek finalde19:00 Çorum Belediyesi, 1571 çocuğa bayramlık kıyafet dağıttı18:59 Burdur’da kontrolden çıkan ticari araç takla attı: 1 kişi yaralandı18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...
Sami Er
Yerel 15 Ağustos 2016 - 09:28 Yorum: 0

Karaer; “Darbeciler kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmeli”

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, "Darbecilerin kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmesi hedefi desteklenmeli ancak süreç suçlu ile masumu...

Karaer; “Darbeciler kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmeli”

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, "Darbecilerin kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmesi hedefi desteklenmeli ancak süreç suçlu ile masumu ayırt edebilecek bir feraset ortamında sürdürülmelidir" dedi.

Sağlık-Sen Başkanlar Kurulu Sonuç Bildirisini kamuoyuyla paylayan Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, Sağlık-Sen Başkanlar Kurulunu'nun 15 Temmuz 2016'da demokrasi, cumhuriyet ve milli iradeye yönelik FETÖ hainlerinin kalkıştığı darbe girişimi ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdiğini söyledi. Karaer, "Türkiye Cumhuriyeti, 15 Temmuz gecesi şeref yoksunu FETÖ haşhaşisi asker kıyafetli teröristler tarafından bir darbe kalkışmasıyla karşı karşıya kalmış, ancak milletimizin adeta ikinci bir kurtuluş savaşı ruhuyla meydanlara inmesi ile mel'un yapı ve arkasındaki şer güçler hedefine ulaşamamıştır. Terör başta olmak üzere yakın tarihimizde yaşanan pek çok kaos ve kumpas hareketlerinin arkasındaki bu hain yapı karşısında bütün toplum kesimleri millet ruhu ve şuuruyla kenetlenmiş, hainler ve arkasındaki dış güçler milletimizin direnişi karşısında perişan olmuştur. Hain saldırı ile Çanakkale'nin rövanşını almak isteyen küffar ordusunun, haçlı zihniyetinin hain emellerinin bitmediği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Haçlı zihniyetinin devşirdiği FETÖ'cü hainler, Allah'ın yardımıyla Çanakkale nesli aziz milletimiz tarafından püskürtülmüştür. 15 Temmuz gecesi, Türkiye'nin milli hedeflerine, milletimizin ve mazlum milletlerin umutlarına darbe vurulmak istenilmiştir. Ancak "Milletten başka güç tanımıyorum" diyen Cumhurbaşkanımızın çağrısına milletimiz, canını ortaya koyarak karşılık vermiş,15 Temmuz gecesi hak ile batılın mücadelesinde Allah'ın yardımıyla Türkiye uçurumun kenarından dönmüştür" diye konuştu.

"15 Temmuz, Çanakkale Zaferi kadar önemli"

15 Temmuz darbe girişimine karşı milli direnişte Memur-Sen ve Sağlık-Sen kadrolarının yurt genelinde darbe teşebbüsünün ilk anından itibaren canını ortaya koyduğunu, şehitler verdiğini, milletiyle birlikte meydanların da vatanın da tek sahibinin millet olduğu gerçeğini dost düşman bütün dünyaya gösterdiğini kaydeden Karaer, "Sağlık Sen Başkanlar Kurulumuz, 15 Temmuz'da ülkeyi felakete sürüklemeye çalışan hainlere karşı direnişin, hürriyetimiz ve geleceğimiz açısından neredeyse Çanakkale Zaferi kadar önemli olduğuna inanmaktadır. Yaşanan acılara rağmen millet olarak edindiğimiz tecrübe, Türkiye'nin aydınlık geleceğini kurmada yol gösterici olacaktır. 15 Temmuz darbe girişiminin asıl hedefinin ülkede kaos ve iç savaş ortamı oluşturmak olduğu yönündeki tespitler mutlak surette dikkate alınmalıdır. Bu nedenle bundan sonraki süreçte Türkiye'yi normalleştirme ve milli hedeflerine yöneltme adına atılacak adımlarda darbe karşısında oluşan millet tablosunu, birlik ruhunu korumak önem arz etmektedir. Başkanlar Kurulumuz, darbe girişimi sonrası alınan Olağanüstü Hal Kararı ve bu karar çerçevesinde darbecilerin kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmesi hedefini desteklemektedir. Ancak süreç suçlu ile masumu ayırt edebilecek bir feraset ortamında sürdürülmelidir. Darbeciler ile mücadele sürecini hedefinden saptırma amaçlı her türlü fitneye ve hileye karşı uyanık olunmalı ve adalet terazisinin doğru çalışmasına dikkat edilmelidir.

FETÖ hainlerinin kendilerini gizlemekle birlikte başka kişileri hedef göstererek, onlara kumpaslar kurarak askeriye, emniyet teşkilatı ve bürokraside yıllarca kritik noktalarda görev yapmış olmaları endişe vericidir. Bu nedenle gerçekten bu hain terör örgütüne maddi destek veren, düşünsel olarak bu örgüte hizmet eden, propaganda yapan, bilgi, belge, istihbarat taşıyan, plan kuran, hain planlarını gerçekleştirme çabasında olan ve bunlara destek veren kişiler gerekli somut tespitlerin ardından en ağır şekilde cezalandırılmalıdır" şeklinde konuştu.

"Sağlık-Sen meydanları boş bırakmayacak"

"Ordumuz; göz bebeğimizdir, peygamber ocağımızdır" diyen Karaer, sözlerini şöyle tamamladı: "Nitekim bu süreçte de kahraman askerlerimiz silahlı kuvvetlerde sinsice yer tutmuş ve o gece ortaya çıkmış cuntacı FETÖ hainlerine karşı canını ortaya koyan bir mücadele vermiştir. Bu nedenle kahraman askerlerimizin, ordumuzun içine sızmış olan vatan haini bu teröristlerle anılmaması gerekir. FETÖ'den arındırılarak tertemiz hale getirilecek olan şerefli ordumuzun ne bu süreçte, ne de sonrasında asla yıpratılmaması gerekir. Bundan sonraki süreçte kamuoyunun halen ülkemizin dört bir tarafında vatana hizmet eden kahraman askerlerimizin itibarsızlaştırılmaması için özellikle sorumlu davranması gerekir. Hain darbe kalkışması gecesinde meydanlara akın eden, tanklara, toplara, askeri araçlara karşı etten duvar ören aziz milletimizin yazdığı destan asla unutulmayacaktır. Bu bağlamda, aziz milletimizin şehit yakınlarını ve gazilerini onurlandıran ve kendilerine verilecek her türlü paye tarafımızdan desteklenecek ve kabul görecektir. Darbe kalkışması sürecinde milli iradeye sahip çıkan ve bu konuda beyanatlar vererek aziz milletimizin takdirini kazanan Sayın Başbakanımıza ve hükümet yetkililerimize, siyasi parti temsilcilerimize, milletvekillerimize, sivil tolum kuruluşlarımıza teşekkür ederiz. Mesaisi bittiği ve evinde dinlendiği sırada, şehir dışında izinde olduğu halde hiç bir telkin ve çağrı beklemeden sağlık kurum ve kuruluşlarına koşup aziz milletimize hizmet etmek için mesai arkadaşlarına destek veren fedakar sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz. Başkanlar Kurulu olarak, mel'un darbe girişimine karşı verilen şanlı direnişte şehit olan askerlerimize, polislerimize, vatandaşlarımıza ve üyelerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Milli iradenin, hainlerin kirli-kanlı ellerinden söküp alınması noktasında Sayın Cumhurbaşkanımızın darbe kalkışması sürecinde ve sonrasında gösterdiği liderlik için minnettarız. Sayın Cumhurbaşkanımızın "Yeni Türkiye" ideali ile ortaya koyduğu hedeften ülkemizi alıkoymak isteyenlere karşı her zaman ve zeminde karşı çıkacağız. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizin ileri demokrasi ve refah seviyesinin yükseltilmesi çabalarına sonuna kadar destek veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın "Meydanları doldurun, Meydanları terk etmeyin'çağrısına ilk gecesinden itibaren tereddütsüz uyan Sağlık-Sen teşkilatları, Sayın Cumhurbaşkanımızın ikinci çağrısına kadar tüm Türkiye'de meydanları terk etmemiş, ülkesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmıştır. "Yüce Allah aziz milletimizi hainlerden korusun" diyor, milletimize yönelen bütün tehditler bertaraf edilene kadar Türkiye'nin dört bir yanında meydanlarda nöbete devam etme kararımızı ilan ediyoruz"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber