Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 28 Mart 2017 - 08:13 Yorum: 0

Karaer; “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talepleri hayata geçmeli”

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, özveriyle hizmet üreten sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerinin hayata geçirilmesi gerektiğini...

Karaer; “Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının talepleri hayata geçmeli”

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, özveriyle hizmet üreten sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerinin hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının büyük fedakarlıklarla görevini yaptığına işaret eden Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, sorunların çözümü ve taleplerinin karşılanmasının önemine dikkat çekti. Sağlık-Sen'in sözünü aldığı ve toplu sözleşmede kabul ettirdiği yıpranma payının bir an önce bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde hayata geçmesi gerektiğini belirten Karaer, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, adaletsiz performans sisteminin değiştirilmesi gibi konuların da bir an önce çözüme kavuşturulmasını beklediklerini kaydetti. Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesi için mücadele ettiğinin altını çizen Karaer, "Bunun yanı sıra, bireysel emeklilik sistemindeki devlet katkısına ek olarak sağlık bakanlığı da katkı yapmalı ve sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları mağduriyet az da olsa giderilmelidir" dedi.

Sağlık-Sen olarak sözleşmeli çalışanların kadro beklentisinin de karşılanmasını istediklerini ifade eden Baki Karaer, şiddetin önlenmesi konusunda somut adımların biran önce atılmasını gerektiğinin altını çizdi. Sağlıkta yaşanan şiddet olaylarının toplumsal bilincin artırılmasıyla önlenebileceğine vurgu yapan Karaer, şöyle konuştu: "Sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda Sağlık Bakanlığımız sağlık kurum ve kuruluşlarının güvenliğini artırmalı, şiddete karşı önleyici tedbirleri almalıdır. Şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması sağlanmalı, sağlık giderleri en az 6 ay süreyle sosyal güvenlik kurumunca karşılanmamalıdır"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber