Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Haziran 2014 - 03:36 Yorum: 0

Karahan Tünelinin her iki bölümde ışık gördü

Malatya Valisi Vasip Şahin, beraberindeki heyetle, Malatya-Kayseri karayolunda yapımı süren Karahan Tüneli'nde incelemelerde bulundu.

Karahan Tünelinin  her iki bölümde ışık gördü

MALATYA - Malatya Valisi Vasip Şahin, beraberindeki heyetle, Malatya-Kayseri karayolunda yapımı süren Karahan Tüneli'nde incelemelerde bulundu.

Malatya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin'in incelemeleri sırasında tünelin sol tüpünde kazı işlemleri sona erdi.

Yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi alan Şahin, sağ tüpteki delme işlemlerinin yıl sonuna doğru tamamlanacağını belirterek, "Çalışmalar hızla sürdürülüyor. Tünel, en kısa sürede hizmete açılacak" ifadesini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da tünelin Malatya ve bölgesi için önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu tünel, zor bir geçitte trafik akışının rahatlamasını sağlayacak. Zeminin bozuk çıkması, kaygan olması zor bir çalışmayı gerektirdi. Özverili çalışma neticesinde, birinci bölümde tünel açılmış oldu. İnşallah açılışını da birlikte yapmak nasip olur."

 Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, çalışmalar sırasında tünelin bir kısmında toprak kayması meydana geldiğini ifade ederek, zeminin de sıkıntılı olduğunu ancak tüm zorlukları aştıklarını aktardı.

Tünelin 8 metre genişlik, 7 metre yükseklik ve bin 600 metre uzunluğunda olduğu ifade edildi.

Vali Şahin'e, Karayolları Genel Müdürlüğü Yol Yapım Şube Müdürü Ali Rıza Kıran, İl jandarma Alay Komutan Yardımcısı Albay Mustafa Uğur, Akçadağ Kaymakamı Ramazan Keskin ve Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan da eşlik etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber