Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 04 Eylül 2016 - 12:33 Yorum: 0

Karaisalı’nın otları ve ot yemekleri kitaplaştı

Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma Girişimciliği Destekleme Derneği (KARGİDER) tarafından Karaisalı'nın yenilenilir yabani otları ve ot yemekleri bir kitap...

Karaisalı’nın otları ve ot yemekleri kitaplaştı

Karaisalı Kalkınma Yardımlaşma Girişimciliği Destekleme Derneği (KARGİDER) tarafından Karaisalı'nın yenilenilir yabani otları ve ot yemekleri bir kitap haline getirildi.

KARGİDER Başkanı Bekir Şimşek, derneğin ilk yayını olan kitabı "Her şeye rağmen köyünü terk etmeyen, baba ocağında hayatın sürdürülmesine gayret eden Karaisalı kırsalındaki hemşerilerime ithaf ediyorum" dedi.

Derneğin 2014 yılı Eylül ayında Karaisalı'da göçün önlenmesine yönelik olarak, mahallinde inisiyatif olmak amacıyla kurulduğunu belirterek, "Dernek, Karaisalı'da merkezi ve yerel yönetimlerin uyguladığı kamu hizmetlerine sivil düzeyde katkı vermeyi amaç edinmiştir" dedi.

Şimşek, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Derneğimiz bu ve benzeri projelerin geliştirilmesi ve uygulamasına yönelik çalışmalarına devam edecek, hemşehrilerimizin proje çalışmalarına katılımı bizim için en saygın teşvik olacaktır" dedi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da kitapta bir mesaj vererek, "Belediyemizce, ilçemizin tanıtımına yönelik sivil toplum kuruluşlarının bu gibi projeleri her zaman teşvik edilecek ve en üst düzeyde desteklenecektir" dedi.

Kitapta, Karaisalı'da yetişen 54 familyadan 124 cinse ait 180 bitki tanıtılırken, bu bitkilerin 61'ünün gıda amaçlı kullanıldığına dikkat çekilerek, bu bitkilerden oluşan yemek tarifleri de yer alıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber