Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Haziran 2016 - 14:23 Yorum: 0

Karakale Köyünde Sel Çalışması

Muş'ta 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı ve bir bebeğin de kaybolduğu sel felaketi Karakale köyünde maddi hasara neden oldu.

Karakale Köyünde Sel Çalışması

Muş'ta 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin yaralandığı ve bir bebeğin de kaybolduğu sel felaketi Karakale köyünde maddi hasara neden oldu.

Korkut ilçesine bağlı Karakale ve Dereiçi köylerinin bulunduğu bölgede etkili olan sağanak yerini, doluya bırakması sonucu meydana gelen sel felaketi maddi hasara neden oldu. Karakale köyünde birçok ev, ahır ve iş yerini sel suları altında kalırken, bahçe ve arıcılar da ciddi şekilde hasar gördü. Arı kovanları ve evi hasar gören Metin Yatkın, çocuklarını içeri alarak canlarını zor kurtardıklarını söyledi. Sel sularından ciddi bir şekilde etkilenip perişan durumda olduklarını kaydeden Yatkın, "50 tane arı kovanımız vardı. 50 taneden sadece bir tane kaldı. Bütün arılar öldü, bütün kovanları alıp götürdü. Heyelan geldi, çamurdur ondan sonra taştır, kumdur ne bileyim yani dağda ne varsa hepsini toplayıp getirdi. Perişanız, mağdur kaldık. Sel geldi çocukları içeri attım canımızı zor kurtardık. Perişanız, mağdur kaldık" dedi.

Yaklaşık 50 hindisi sel sularına kapılarak giden Miyesr Tuğrul ise, "Benim 50 tane hindim vardı hepsi gitti. Bizim evimiz hepsi sel suları altında kaldı. Tezeklerim ve bahçem büyük zarar gördü" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber