Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 23 Ocak 2015 - 05:47 Yorum: 0

Karalama ve iftira yargıya taşındı

Sabah ve Takvim gazetelerinde ‘İnlerine girildi’ ve ‘İşte Marmara imamları’ başlıklı haberlerle hedef gösterilen isimler bir bir yargıya gidiyor.

Karalama ve iftira yargıya taşındı
Sabah ve Takvim gazetelerinde ‘İnlerine girildi’ ve ‘İşte Marmara imamları’ başlıklı haberlerle hedef gösterilen isimler bir bir yargıya gidiyor. Sarıyıldız’ın avukatı “İnsanları bu şekilde karalayıp töhmet altında bırakanlar elbette ki bu yaptıklarının hesabını adalet önünde veceklerdir" dedi.

Havuz medyasında günlerdir dizi halinde iftiralarla hedef gösterilen isimler bir bir yargıya gidiyor. Bursa, Çanakkale ve Sakarya’da yalan haberler için suç duyurusunda bulunuldu.

Sabah ve Takvim gazetelerinde ‘Bursa İmamı’ olarak yer alan eğitimci Cansun Sarıyıldız, avukatı Orhan Tekoğlu aracılığıyla şikayetçi oldu. Karalama kampanyasına tepki gösteren Tekoğlu şu bilgileri verdi: "Müvekkilim Cansun Sarıyıldız, Silm Eğitim Kurumları'nda çalışan bir eğitimci olup, bugüne kadar geçen 50 yıllık hayatında bir karıncayı dahi incitmemiştir.

ADALETE HESAP VERECEKLER

‘Paralel Devlet Yapılanması’ gibi hayali bir takım örgütlerden bahsedip, müstesna kişiliği ile tanınan müvekkilimi olmayan bir örgütün mensubu olarak göstermek, en hafif tabiri ile insafsızlık ve izansızlıktır. İnsanları bu şekilde karalayıp töhmet altında bırakanlar elbette ki bu yaptıklarının hesabını adalet önünde vereceklerdir. Bu haberle tek gözetilen kendi pisliğini başkasına sıçratma çabasıdır.”

ALGI YÖNETİMİ CİNNETE DÖNÜŞTÜ

Avukat Tekoğlu, müvekkili ile birlikte toplumun bir kesimine yönelik ardı arkası kesilmeyen bir iftira kampanyasının sürdürüldüğüne dikkat çekti. Terkoğlu şöyle konuştu: “17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının, toplumda oluşturmuş olduğu olumsuz etkiyi giderebilmek için hükümet yanlısı medya  tarafından dezenformasyon uygulanmaktadır. Bu algı yönetimi, git gide bir cinnet halini almıştır. Hiçbir somut delile dayanmayan bir ‘paralel yapı’ söylemi geliştirilmiş, bunun içini doldurabilmek için gerçek dışı beyanlar üzerinden yeni senaryolar üretilmiştir. Bu süreç tam bir kişilik katliamına dönüşmüştür.”




MİLLİ EĞİTİM ATADI

Ha­ber­ler­de 'Ça­nak­ka­le ima­mı' ola­rak gös­te­ri­len öğ­ret­men Ab­dul­lah Ür­ker, avu­ka­tı Mus­ta­fa Erol ara­cı­lı­ğı ile şi­ka­yet­çi ol­du. Mü­vek­ki­li­nin, Mil­li Eği­tim Ba­kan­lı­ğı ta­ra­fın­dan ta­yin edil­di­ği Ça­nak­ka­le'de öğ­ret­men­lik yap­tı­ğı­nı be­lir­ten avu­kat Mus­ta­fa Erol, ya­lan yan­lış ve if­ti­ra do­lu ha­ber­ler­den do­la­yı suç du­yu­ru­sun­da bu­lun­duk­la­rı­nı söy­le­di.

YASAYA UYGUN

Erol, "Ha­ber­de ge­çen, Ha­zi­ran 2012'de Ça­nak­ka­le ima­mı ola­rak ta­yin edil­di­ği şek­lin­de­ki ifa­de, ger­çe­ğe ay­kı­rı­dır. Mü­vek­ki­lim, Ey­lül 2011 ta­ri­hin­de dev­let me­mu­ru ola­rak atan­dı. Ça­nak­ka­le'ye ise 25 Şu­bat 2012’de öğ­ret­men ola­rak ta­yin edil­miş­tir. Öğ­ret­men­lik dı­şın­da da her­han­gi bir fa­ali­yet yü­rüt­me­mek­te­dir. Mü­vek­ki­li­min ta­yin şek­li, ya­sa­ya ve usu­le uy­gun­dur" de­di.

‘Sa­kar­ya ima­mı' ola­rak gös­te­ri­len Tu­ran Öz­top­rak da avu­ka­tı Ah­met Ak­gün­ler ara­cı­lı­ğı ile da­va aça­cak­la­rı­nı açık­la­dı.
Haber Kaynağı: bugün
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber