Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Eylül 2016 - 14:33 Yorum: 0

Karaman’da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Karaman'da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Karaman’da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Karaman'da bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Tören, Cumhuriyet Parkı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Buradaki törene, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay İlhan Şen, Belediye Başkan Vekili Abdullah Bağırgan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şube Başkanı Behiç Baş ile daire müdürleri, gaziler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şube Başkanı Baş, 19 Eylül Gaziler Günü'nün aziz vatanın varlığının bekası uğruna muharebe meydanında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerin şerefli günü olduğunu söyledi. Gaziler Günü'nü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren Baş, "Anadolu içlerine ilerleyen Yunan ordusu 13 Eylül 1921'de Başkomutan Mustafa Kemal'in komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'nde hezimete uğratılmıştır. Çareyi savaş meydanlarından kaçmakta bulan Yunan ordusu bir sene sonra Dumlupınar'da tekrar aynı akıbete uğratılarak topraklarımızdan tamamen atılmıştır. Sakarya Meydan Muharebesi, Anadolu'da yaşanan ölüm kalım mücadelesi olmuştur" diye konuştu.

Buradaki törenin ardından Vali Tapsız ve beraberindekiler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karaman Şubesi ile Karaman Şehit Aileleri Derneği'ni ziyaret etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber