Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 14 Mart 2015 - 11:58 Yorum: 0

Karaman'da engelli ressamdan lavi sergisi

KARAMAN (AA) Karaman Ayrancı ilçesinde yaşayan ortopedik engelli Necibe Güngör, yaptığı lavi tarzı resimlerle yaşama tutunuyor. Ayrancı ilçesinde yaşayan Necibe Güngör (55) ilkokul öğrenciliği...

Karaman'da engelli ressamdan lavi sergisi

KARAMAN (AA) Karaman Ayrancı ilçesinde yaşayan ortopedik engelli Necibe Güngör, yaptığı lavi tarzı resimlerle yaşama tutunuyor. 

Ayrancı ilçesinde yaşayan Necibe Güngör (55) ilkokul öğrenciliği yıllarında ilgi duyduğu resim sanatını, şimdilerde yaptığı yağlı boya ve lavi resimlerini (sulandırılmış tek renkle veya mürekkeple yapılan çalışma) Ayrancı halkıyla paylaşıyor. 

Küçük yaşlardan itibaren insan ve insan ilişkileri konusunda gözlemlediği tecrübeleri tablolara aktaran Güngör, yaptığı açıklamada, hayatta hiçbir şeyin insanın sevdiği işi yapmasına engel olamayacağını belirtti.

Hayatta en önemli şeyin bedenimizde bulunan engelleri kabul ederek, içinde bulunduğumuz şartları daha iyi hale getirebilmeye çalışmak olduğunu ifade eden Güngör, kendisini çocukluğundan beri resim yapmaya adadığını, sadece Adana' da ilkokul zamanlarında kursa gittiğini bildirdi.

Ailesiyle birlikte Ayrancı ilçesinde yaşamaya başladıktan sonra halk eğitim merkezini gezen Necibe Güngör,  Ayrancı Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin teşvikiyle ara vermek zorunda kaldığı resim sanatına tekrar döndü.

Ayrancı Halk Eğitim Merkezi binasının modernliği ve engelli vatandaşların da düşünülerek yapılmış olmasından dolayı hiçbir zorluk yaşamayan Güngör, Ayrancı ilçesine yerleştikten sonra beş yıldır kendini resimlere verdi.

Ayrancı ilçesinde bazı ziyaretlerde bulunan Vali Murat Koca da Güngör'ün Ayrancı Halk Eğitim Merkezinde sergilenen lavi resimlerini gezerek bilgiler aldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber