Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ekim 2017 - 10:08 Yorum: 0

Karaman’da geleneksel Türk okçuluğu tanıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego Spor İzcilik Kulübü, geleneksel Türk okçuluğunu tanıtmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün davetlisi...

Karaman’da geleneksel Türk okçuluğu tanıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ego Spor İzcilik Kulübü, geleneksel Türk okçuluğunu tanıtmak üzere Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün davetlisi olarak Karaman'a geldi.

İzcilik Kulübü'nün lideri Zekeriya Asiler ve izciler, ilk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık'ı makamında ziyaret etti. Burada Zekeriya Asiler, faaliyetleri ve projeleri hakkında İl Müdürü Kısacık'a bilgi verdi. Karaman'da geleneksel Türk okçuluğunu canlandırmak istediklerini belirten Asiler, "Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hayati Kısacık, bizleri arayarak ata sporu geleneksel Türk okçuluğunu canlı tutmak istediklerini belirtmesi üzerine buraya gelerek ata sporumuzun tanıtımını yaptık. Karaman'dan böyle bir talebin gelmesi bizleri de gerçek anlamda heyecanlandırdı. Çünkü bu işin manevi yönü de var. Ecdadımızın bu yapmış oldukları çalışmaları gençlerimize tanıtarak zinde ve dinamik durmalarını sağlamak görevimiz olduğunu düşünüyorum. Ecdadımız okçuluğu aynı zamanda talim yaptırırken dikkat dağınıklığı olan çocuklarımızın tedavisinde kullanmışlar. Bizlerde Karaman'ımıza ata sporumuz olan geleneksel okçuluğun temelini atmak için buradayız. İnşallah elimizden geldiği kadar desteğimizi de vereceğiz. Hafta için olsun hafta sonu olsun bu güzel ilimizde Alplerimizi yetiştirmeyi düşünüyoruz. Yetiştirdiğimiz Alplerimizde Karaman'da bu işi devam ettirerek birçok Alp'in yetişmesini sağlayacak. Biz bu faaliyetlerin gençlerimiz için gerçek anlamda çok faydalı olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Bu sporun öncelikle kültürel bir miras olduğunu belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık ise, "Karaman'da kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel sporlarımızı gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. Binlerce yıl ecdadımız, dedelerimiz, atalarımız bu sporu yapmışlar. Biz de istiyoruz ki okçuluk Karaman'da her yere yayılsın. Umuyoruz ki bölgenin gençleri de bundan istifade eder, kendini geliştirir, Türk sporuna yeni okçular, yeni rekortmenler yetişir" dedi.

Karaman’da geleneksel Türk okçuluğu tanıtıldı

Karaman’da geleneksel Türk okçuluğu tanıtıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber