Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Kasım 2016 - 12:58 Yorum: 0

Karaman’da genç gönüllülere afet bilinci eğitimi verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen...

Karaman’da genç gönüllülere afet bilinci eğitimi verildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen "Temel Afet Bilinci Eğitmeni" eğitimleri Karaman'da yapıldı.

Karaman'da, gençlik merkezi eğitim salonunda düzenlenen programda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) eğitmenleri tarafından genç gönüllülere, afetlerle mücadele kapsamında temel bilgi ve kavramlar, afet bilinci kültürü ve çevredeki riskler ve bu risklerin azaltılması konusunda bilgiler verildi. Afete Hazır Türkiye Projesi çerçevesinde katılımcılara ayrıca afetlerin ilk 72 saatinde izlenecek davranışlar ve afete hazırlık kültürü, alınabilecek temel önlemler, afetlerde doğru davranış şekilleri ve uygulamaları, afet acil durum planlaması, temel arama kurtarma, yangın bilgisi ve afetler sonrası temel ihtiyaçlar konusunda AFAD yetkilileri tarafından bilgilendirme yapıldı.

Temel afet bilinci eğitimlerinin önemine dikkat çeken genç gönüllüler, "Aldığımız eğitimler herhangi bir afet anında yaşanılabilecek karmaşa ve telaşın giderilmesi açısından çok önemli. İnşallah bu eğitimlere ihtiyaç duyacak bir afetle karşı karşıya kalmayız ama doğal afetler dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de yaşanıyor. Bizlerde genç gönüllüler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirip gerekli önlemleri alma konusunda bilinçleniyoruz. Programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber