Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

Karaman'da "Kat'ı Sanatı" sergisi açıldı

KARAMAN (AA) - Karaman Halk Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce Kat’ı Sanatı Sergisi açıldı.Karaman Valisi Murat Koca, Taş Bina'da açılan...

Karaman'da 'Kat'ı Sanatı' sergisi açıldı

KARAMAN (AA) - Karaman Halk Eğitim Müdürlüğü ve Karaman Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce Kat’ı Sanatı Sergisi açıldı.

Karaman Valisi Murat Koca, Taş Bina'da açılan sergi açılışında, kağıt ve deriye, oyma ve kesme yöntemiyle yapılan süsleme sanatının Karaman’a getirilmesinin kültür anlamında önemli olduğunu belirtti.

Kat'ı sanatının zor bir sanat olduğunu ifade eden Koca, şunları kaydetti:

"Kağıt deriyi oyma ve kesme yöntemiyle yapılan üç boyutlu Kat’i sanatı ürünlerinin sergilendiği güzel bir ortamdayız. Gerçekten yoğun bir emek zevk ürünü olan eserlerin hepsi birbirinden güzel. Ülkemizde az sayıda kursu açılan ve unutulmaya yüz tutmuş bu geleneksel sanatımızı, Karaman’a getiren ve Halk Eğitim Müdürlüğü Kat’i Sanatı Usta Öğreticisi Neşe Pekcan’a teşekkür ederim. Kursa katılanları tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Konuşmaların ardından sergi açılarak eserler vatandaşların beğenisine sunuldu. Serginin bir ay süreyle açık kalacağı öğrenildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber