Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 30 Ekim 2014 - 16:48 Yorum: 0

Karamanlı'da asker uğurlama töreni

Karamanlı Belediyesi tarafından düzenlenen törende 19 asker adayı dualarla uğurlandı

Karamanlı'da asker uğurlama töreni

BURDUR (AA) - Karamanlı ilçesinde 19 asker adayı için uğurlama töreni düzenlendi.

Karamanlı Belediyesi tarafından kapalı pazar alanında düzenlenen törene Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Tarran Güney, Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, AK Parti Burdur İl Başkanı Mehmet Fatih Çınar, AK Parti Burdur ve Karamanlı yönetimi, asker aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Selimoğlu, Karamanlı'da asker uğurlama geleneğinin başlangıcının yüzlerce yıl öncesine dayandığını söyledi. 

Türk askerlerinin, "Mehmetçik" adını aldığını hatırlatan Selimoğlu, şöyle konuştu:

"Mehmetçiğin makamını şan ve şerefini ölçecek ne bir terazi, ne bir ölçek vardır. Karacı, havacı, denizci olarak ülkemizin her yerinde vatani görevlerini yapacak olan Mehmetçik, bir fidandır. Mehmetçik bir abidedir. Onu korumak gerek. Mehmetçik, bir destandır. Onu okumak gerek. Mehmetçik bir nurdur. Ondan faydalanmak gerek. Mehmetçik bir cevherdir. Kıymetini bilmek gerek. Mehmetçik bir manadır. Onu yaşamak gerek."

Edilen duaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar asker adaylarıyla vedalaştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber