Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
22:23 Vezirköprü’de gece yarısı kırmızı karınca operasyonu: Zararlı böcekleri yiy...22:23 Manisa’nın minik karatecileri milli takım yolunda22:21 Sakarya’da dehşete düşüren olay22:21 Bocce İl Birinciliği müsabakalarında gelenek bozulmadı22:20 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Fenerbahçe - Olympiakos maçını trib...22:19 İsmail Kartal’dan Olympiakos maçında 3 değişiklik22:19 TBMM Başkanı Kurtulmuş: "Dünya barışının kalbi Ortadoğu’dur"22:18 UEFA Avrupa Konferans Ligi: Fenerbahçe: 1 - Olympiakos: 0 (Maç devam ediyor...22:15 Bakan Koca: "Tokat’ta meydana gelen depremde 1 kişi etkilenmiştir"22:13 U dönüşü yapan otomobile çarpan motosiklet sürücüsü yaşamını yitirdi22:02 Depreme yakalanan vatandaşlar geceyi dışarıda geçiriyor22:00 Ağrı’da çocukları dövdüğü iddia edilen imam gözaltına alındı22:00 AFAD: "Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 21.45’te 4 büyüklüğünde bir artçı...21:56 Çankırı İl Sağlık Müdürü: “İhtiyaç halinde üzerimize düşen her türlü göreve...21:56 Depremzede yaşlı kadın korku dolu anları anlattı21:55 Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor21:51 Manisa’da 2 ton su 1 TL oldu, kartlı sayaç zorunluluğu kalktı21:49 Adalet Bakanı Tunç, Bosna Hersek Adalet Bakanı Bunoza ile bir araya geldi21:49 Dicle Nehri’nde ceset ihbarı ekipleri harekete geçirdi21:48 ABD, Filistin’in BM’ye tam üyelik talebini veto edecek
Yerel 22 Ağustos 2016 - 11:58 Yorum: 0

Karamercan, vatandaşı Kurban Bayramı öncesi uyardı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Karamercan, vatandaşı Kurban Bayramı öncesi uyardı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramı öncesi piyasaların bayram alışverişiyle bir nebze de olsa hız kazandığına dikkat çekerek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Alışveriş yapan vatandaşların işportacı ve kaçak sokak satıcılarına dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Karamercan, "Bayrama kadar piyasada olmayan sadece bayramlarda ortaya çıkan ve günü kurtarmak adına çarşı, pazar ve sokaklarda dükkanımızın önünde tezgah açan, kaldırımları işgal eden korsan satıcılara mutlaka dikkat edilmeli. Kalitesiz kurban bıçağı, satırı ve benzeri kesici aletler bu satıcılardan alınmamalı çünkü hem kurbana hem size kötü sonuçlar doğurabilir. Kurbanlık kesmek ustalık ister, mutlaka görevli kasaplarımıza kurbanlarınızı kestirin" dedi.

"Denetimler artırılmalı"

Belediye ve kolluk kuvvetlerinin kurban bayramı öncesi denetimleri biraz daha sıklaştırmasının önemine değinen KONESOB Başkanı Karamercan, "Bayram dolayısıyla piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın daha kolay ve sağlıklı bir ortamda alışveriş yapabilmeleri için Konya Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçe belediyelerimizin denetimleri artırmalarını talep etmekteyiz" diye konuştu.

"9 günlük tatil piyasayı canlandıracak"

Kurban bayramı tatilinin 9 gün olmasının piyasaları hareketlendireceğine dikkat çeken Karamercan, "Geçen sene kesilen 851 bin 948 büyükbaşın yüzde 20 artışla 1 milyona, 2 milyon 850 bin kesilen küçükbaş kurban sayısının ise bu yıl yüzde 30 artışla 3,5 - 4 milyona yaklaşması bekleniyor. Geçen yıl kesilen kurbanlık sayısını baz alırsak bu yıl piyasaya 10 milyar lira para girecek. Kurban bayramının 9 günlük tatil olması piyasaları, esnaf ve sanatkarımızı olumlu etkileyecek, turizm bölgelerinin de hareketlenmesini sağlayacak. Bu vesileyle ülke ekonomisine de hareket getirecek" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber