Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 04 Nisan 2015 - 14:06 Yorum: 0

Kararı bozdu! Terlik silah sayıldı

Yargıtay tartıştığı görümcesinin gözüne terlikle vuran kadının davasında, terliğin silah sayılması gerektiğine karar verdi.

Kararı bozdu! Terlik silah sayıldı

Milliyet gazetesinden Kemal Göktaş’ınhaberine göre; Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yaşanan olayda, evine gelen görümcesiyle tartışan kadın, tartışmanın büyümesi üzerine küfür ederek yerden aldığı terliği görümcesinin gözüne vurdu.

Görümcenin şikayeti üzerine kadın hakkında, “basit yaralama” suçundan dava açıldı.

Düziçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme kadını, “basit yaralama” suçundan mahkum etti. Kararın sanık kadın tarafından temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay’a geldi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, olayda kullanılan terliğin Türk Ceza Kanunu’nun 6. maddesine göre, “Saldırı ve savunma amacıyla yapılmış olmasa bile fiilen saldırı ve savunmada kullanılmaya elverişli diğer şeyler” tanımına girdiğini belirterek, terliğin “silah” sayılması gerektiğine işaret etti.

Daire, sanığın suçunun “silahla yaralama” olarak belirlenmesi ve cezanın da buna göre yarı oranında artırılması gerektiğine hükmetti.

Ancak Daire, davaya katılan görümcenin ya da savcılığın sanığın aleyhine böyle bir temyiz başvurusu yapmadığını, bu nedenle su tespitin sanığın aleyhine sonuç doğuramayacağı ifade edildi.

Daire, kavga sırasında karşılıklı küfürler edildiğine dikkat çekerek sanığın haksız tahrikten yararlandırılması gerektiği görüşüyle yerel mahkeme kararını bozdu.

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber