Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 24 Ekim 2014 - 13:38 Yorum: 0

Karasal ve İç Su Ekosistemleri Envanter İzleme Çalıştayı

Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çamlıtepe:

Karasal ve İç Su Ekosistemleri Envanter İzleme Çalıştayı

KIRKLARELİ (AA) - Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, "Türkiye Avrupa’nın biyolojik zengini ise Trakya da Türkiye'nin biyolojik zenginidir" dedi.

Çamlıtepe, Kırklareli Orman ve Su İşleri Müdürlüğünce, Ticaret Borsasında düzenlenen "Karasal ve İç Su Ekosistemleri Envanter İzleme Çalıştayı"nda, Trakya'nın bitki ve hayvan yönünden zengin bir bölge olduğunu söyledi.

Trakya'nın Avrupa, Asya ve Balkanlar arasında önemli bir yere sahip olduğunu belirten Çamlıtepe, şöyle konuştu:

"Trakya farklı ekosistemlere sahip. Deniz, tatlı su ekosistemi, göller, yeraltı suları, akarsular, sulak alanlar, batıklar, göletler, sazlıklar ve longozlara sahiptir. Özellikle Longozlar'ın Avrupa'da bir eşi ve benzeri yok. Onun için Kırklareli sahip olduğu Longozlar'ı mutlaka ve mutlaka korumak zorundadır. Türkiye Avrupa'nın biyolojik zengini ise Trakya da Türkiye'nin biyolojik zenginidir."

 

- "Su çekişmeleri olacak"

 

Çamlıtepe, Trakya'nın su bakımından şanslı bir bölge olduğuna dikkati çekti.

Suyun kıymetinin bilinmesi gerektiğini aktaran Çamlıtepe, şunları anlattı:

"Kırklareli su kaynakları açısından çok zengin bir bölgedir. Çok yakın bir gelecekte bölgeler hatta şehirler arasında su çekişmeleri olacak. Bunu çok yakın zamanda yaşayacağız. Kırklareli bunun kıymetini bilmek zorundadır. Yakınında İstanbul var. Var olan su kaynaklarınızı korumanızı öneriyoruz. Ormanlardan kesimleri engellemenizi özellikle tavsiye ediyor ve su tasarrufu sağlamanızı öneriyoruz."

Çalıştayda, Kırklareli Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı ile Orman ve Su İşleri Müdürü Filiz İhtiyar da birer konuşma yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber