Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 21 Ağustos 2014 - 14:03 Yorum: 0

Karasu, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor

Sakarya'nın Karasu ilçesinde, tatilciler nedeniyle yoğunluk yaşanıyor

Karasu, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor

SAKARYA (AA) - Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Karasu sahilinde yoğunluk yaşanıyor. 

Romatizmal rahatsızlıklara iyi geldiği belirtilen ince taneli kumu ve temiz suyuyla Sakarya'nın Karadeniz'e açılan kapısı konumundaki Karasu, 20 kilometreye yaklaşan geniş kumsalıyla Türkiye'nin ender plajlarından biri olarak dikkati çekiyor. 

Günübirlik ve otellerde konaklayan binlerce tatilci nedeniyle ilçe, en kalabalık günlerini geçiriyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Ağun, AA muhabirine, ilçenin sahili ve kumsalıyla çok değerli olduğunu söyledi. 

Karasu'nun 350-400 bin nüfusu barındırdığına dikkati çeken Ağun, "Aslında gerçek kış nüfusumuz şehir merkezi olarak 32-33 bin civarında ancak yaz aylarında en az 10 kata katlanarak 300 ile 500 bin arasında değişen nüfus oluşuyor. Bunların yanında yerli ve yabancı turist olmak üzere yurdumuzun çeşitli yörelerinden gelenler var" diye konuştu. 

Ağun, sahil uzunluğunun 17 kilometre civarında olduğunu belirterek, kumsalıyla örnek teşkil ettiğini kaydetti. 

İlçeye konaklayan turistler haricinde İstanbul, Kocaeli, Bursa ve Bolu'dan günübirlik tatilcilerin geldiğine işaret eden Ağun, "Buralardan günübirlik gelip denize girebiliyorlar. Bunlardan da yaklaşık 100 bin civarında günlük insan hareketi tahmin ediliyor. Bu da tabii Karasumuz için güzel bir durum. Bizi, halkımızı ve esnafımızı memnun ediyor" şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber