Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Eylül 2016 - 12:03 Yorum: 0

Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi geliyor

Konak Belediyesi'nin Karataş'taki Dario Moreno Sokağı girişinde kiraladığı üç katlı binada yürütülen tadilat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi geliyor

Konak Belediyesi'nin Karataş'taki Dario Moreno Sokağı girişinde kiraladığı üç katlı binada yürütülen tadilat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Aynı zamanda İzmir'in simge yapılarından Tarihi Asansör'e komşu olan bina çok yakında sanat merkezi olarak İzmirlilere hizmet verecek.

Tadilat çalışmaları bitmek üzere olan binada incelemelerde bulunan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, burada Karataş semtinin geleneğini yansıtan işler yapacaklarını söyledi. Başkan Pekdaş, "Karataş adının unutulmamasını sağlamak adına bu bölgede kent kültürünü yaşatan birimlerimiz olsun istiyorduk. Belediye mülkümüzün olmadığı için kiraladığımız yerlerle hizmetlerimizi devam ettirelim istedik. Dario Moreno Sokağı'nın girişindeki Altın Cezve Apartmanı'nın kiralık olduğunu görünce de hemen talip olduk. Anıtlar Kurulu'ndan çıkan izinle tadilatını yapıyoruz. Yakında sanat merkezi olarak hizmete açacağız" dedi.

"Sanatla tanışmanın ilk adımı"

Açılacak merkezde çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli kursların verileceğini söyleyen Başkan Pekdaş,"Sürdürebilir bir sanat politikası izlemek açısından işe çocuklarımızdan başlayalım istedik. Burası dansla, tiyatroyla, dramayla, yazıyla, senaryoyla, fotoğrafla ve sinemayla tanışan çocukların ilk adımlarını attıkları yer olsun dedik. Tadilat biter bitmez Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi adıyla hizmete açacağız. Ayrıca Karataş ismini yaşatmak için bu bölgenin tanıtımına cevap veren diğer hizmetleri de burada vereceğiz" diye konuştu.

"Sokağa canlılık getirecek"

Kısa süre sonra hizmete girecek olan sanat merkezinin hem semt sakinlerinde hem de çevredeki esnafta büyük bir sevinç yarattığını dile getiren Başkan Pekdaş, "Yerel yönetimler gittiği yere bir doku, bir canlılık götürüyor. Hele hele burada bir sanat merkezi açıyorsanız o bölgeyi daha canlanan bir yer haline getiriyorsunuz. Biz de Karataş'ın daha görünür kılınmasını, kent kimliğindeki önemli yerinin bilinmesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi geliyor

Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi geliyor

Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi geliyor

Karataş Dario Moreno Sanat Merkezi geliyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber