Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 30 Ekim 2014 - 18:18 Yorum: 0

KARDEMİR Genel Müdürü Demirel:

"Türkiye'deki ve dünyadaki çoğu çubuk ve kangal haddesi 35 metre saniye hızla çeker, bizim yaptığımız yeni haddehane 105 metre saniye çekiyor"

KARDEMİR Genel Müdürü Demirel:

KARABÜK (AA) - Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel,  "Türkiye'deki ve dünyadaki çoğu çubuk ve kangal haddesi 35 metre saniye hızla çeker, bizim yaptığımız yeni haddehane 105 metre saniye çekiyor" dedi.

Demirel, gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrikada birçok alanda önemli yatırımlar yaptıklarını ve birçok üründe dünyada tek olduklarını söyledi.

Bu yatırımlardan birisinin yıllık 700 bin ton üretim kapasiteli çubuk ve kangal haddesi olduğunu belirten Demirel, "Türkiye'deki ve dünyadaki çoğu çubuk ve kangal haddesi 35 metre saniye hızla çeker, bizim yaptığımız yeni haddehane 105 metre saniye çekiyor. Yani yanınızdan 105 metre hızla geçen bir tel düşünün. Bu hızla giderken hata toleransı binde bir. Böyle bir haddehane Türkiye'de yok" diye konuştu. 

Demirel, böyle bir yatırımın doküman, teorik ve pratik altyapı, laboratuvar desteği olması halinde yapılabildiğini, kendilerinin buna sahip olduğunu kaydetti.

Haddenin otomotiv ve makine imalat sanayi sektörüne hitap ettiğini ifade eden Demirel, "Özellikle bu haddehanenin üretim portföyünde Türkiye'nin yurt dışından ithal ettiği otomobil lastiklerinde kullanılan çelikte yer alıyor" sözlerine yer verdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber