Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Şubat 2018 - 17:38 Yorum: 0

Kardeş şehir Kırcaali’den Manisa’ya ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nda Bulgaristan'ın Kırcaali Belediyesi'nin kardeş şehir olma talebinin oy birliği ile kabul...

Kardeş şehir Kırcaali’den Manisa’ya ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak Ayı Meclis Toplantısı'nda Bulgaristan'ın Kırcaali Belediyesi'nin kardeş şehir olma talebinin oy birliği ile kabul edilmesinin ardından Kırcaali Belediyesi heyeti, Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu. Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'in yazdığı iyi niyet mektubuna cevabı Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya tarafından Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Ali'ye teslim edildi.

Bulgaristan'ın Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Mümün Ali, Kırcaali Belediyesi Proje Yönetim Dairesi Başkanı Nadezhda Tsvetkova, Manisa Bulgaristan Göçmenleri Dernek Başkanı Mustafa Kader ve Balkan Muhacirleri Dernek Başkanı Murat Yenigün ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ziyarette bulundu. İlk olarak Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy ile bir araya gelen heyetle AB hibe projeleriyle ilgili yapılabilecek ortak projeler görüşüldü. Heyet daha sonra Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ergün Aksoy ile birlikte Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya'yı ziyaret etti.

Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'in selamlarını ileten Kırcaali Belediye Başkan Yardımcısı Mümün Ali, Kırcaali'nin Bulgaristan'da Türklerin en yoğun yaşadığı yer olduğunu belirterek, "Bizim için Türkiye'nin neresi olursa olsun çok önemli. Manisa ile de kardeş şehir olacak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, kardeş şehir olma kararının Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oy birliği ile geçtiğini hatırlatarak, "Hem kardeş şehir olmaktan mutluluk duyuyoruz. Hem de ortak proje geliştirerek AB hibesi alma yönünde yapılacak çalışmayla bağlarımızı daha sıkı hale getirebilirsek çok daha iyi sağlıklı olacaktır" dedi.

Türklüğün, Türkiye sınırları ile olmadığının bilincinde olan bir belediye olduklarının altını çizen Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, "Dolayısıyla Türk'ün nefes aldığı her toprak bizim için çok önemli. Elimizden gelen işbirliği içerisinde karşılıklı görüşerek daha iyi noktalara geleceğimize inanıyorum. Bu bir iyi niyet göstergesidir. Dış İşleri Bakanlığının izni geçtikten sonra kardeş şehir protokolünü imzalamak için Başkan Beyi de burada görmekten mutluluk duyarız. Bu işbirliğini geliştirmek, kardeş şehir olmak bizim için gurur verici olacaktır" diye konuştu. Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün, Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'in yazdığı iyi niyet mektubuna cevabı Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya tarafından Belediye Başkan Yardımcısı Mümin Ali'ye teslim edildi.

Kardeş şehir Kırcaali’den Manisa’ya ziyaret

Kardeş şehir Kırcaali’den Manisa’ya ziyaret

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber