Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 02 Ağustos 2014 - 11:33 Yorum: 0

Kardeşlerden ağabeylerine "böbrek" sürprizi

Adana'da yaşayan ve böbrek yetmezliği çeken Volkan Çalık ve Mustafa Yalçın, kendilerinden habersiz tahlillerini yaptıran ve nakil işlemlerini başlatan kardeşlerinden aldıkları böbreklerle sağlıklarına kavuştu

Kardeşlerden ağabeylerine 'böbrek' sürprizi

ANTALYA (AA) - SÜLEYMAN ELÇİN - Adana'da yaşayan ve böbrek yetmezliği çeken Volkan Çalık, kardeşi Nagihan Çalık'tan; Mustafa Yalçın da kardeşi Abdullah Yalçın'dan böbrek nakli yapılarak yeniden sağlıklarına kavuştu.

Adana'nın Yüreğir ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki Volkan Çalık, 5 yıl önce eklem romatizması rahatsızlığı çekmeye başladı. Şiddetli ağrılar nedeniyle bir yıl ağrı kesici iğneler kullanan Çalık'ın iki böbreği bu nedenle işlevini göremez hale geldi.

Hastaneye başvuran Çalık'a doktorlar, diyalize girmesi gerektiğini belirtti. 4 yıl diyalize giren Çalık'a kalp yetmezliği teşhisi de konuldu. Yüzde 26 oranında çalışan Çalık'ın, kalbini de kaybetmemesi için acil böbrek nakli olması gerektiği bildirildi.

Bu sırada Çalık'ın 25 yaşındaki kardeşi Nagihan Çalık, ağabeyinden habersiz tahlil yaptırdı. Tahlillerin ağabeyiyle uyumlu çıkmasının ardından Nagihan Çalık, nakil için gerekli evrakı toplamaya başladı.

Ağabey Çalık, kendisine sürpriz yapan kız kardeşiyle nakil için Antalya'ya geldi. Medical Park Antalya Hastanesinde Prof. Dr. Alper Demirbaş tarafından gerçekleştirilen ameliyatla kız kardeşinden alınan böbrek, başarıyla ağabeyine nakledildi. Başarılı geçen naklin ardından ağabeyin kalbindeki sorun da düzeldi. 

AA muhabirine duygularını anlatan Volkan Çalık, kız kardeşine minnettar olduğunu dile getirdi.

"Kardeşim benden habersiz hastaneye başvurmuş ve tahlil yaptırmış. Benim için sürpriz oldu. Ramazan ayının son günlerinde nakil oldum ve çifte bayram yaşadım" diyen Çalık, kardeşi henüz evlenmediği için önce böbrek almayı kabul etmediğini ama yaptığı sürpriz karşısında duygulandığını belirtti.

Çalık, kardeşi nakil konusunda ısrar edince kabul ettiğini anlatarak, şimdi sağlığının yerinde olduğunu kaydetti.

Çalık'ın eşi Zeliha Çalık ise eşi diyalizden kurtulduğu için çok mutlu olduğunu, bir bebek sahibi olmayı istediklerini söyledi. 

- Küçük kardeşten ağabeyine böbrek hediyesi

Yine Adana'da yaşayan evli ve bir çocuk babası Mustafa Yalçın (28) ise 3 ay önce vücudundaki şişlikler nedeniyle gittiği hastanede böbrek yetmezliği çektiğini öğrendi.

Adana'da ilaç tedavisi gördükten sonra Antalya'ya geldiklerini ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Askerden yeni gelen kardeşim Abdullah Yalçın, doktorlarla görüşüp nakil için gönüllü olduğunu söylemiş. Bana sürpriz yaparak böbreğini verdi. Hiç diyalize girmeden hastalıktan kurtuldum. Kardeşime bana verdiği ve ömür boyu taşıyacağım hediye için çok teşekkür ediyorum."

Abdullah Yalçın ise kardeşine tereddüt etmeden böbreğini verdiğini vurgulayarak, "Ramazan Bayramı'nda şeker gibi bir hediye verdim. İnsanlar tek böbrekle de sağlıklı şekilde yaşayabiliyor. Böbrek naklinin ne kadar önemli olduğunu, ailemizde böyle bir olay yaşanınca fark ettik. Herkesi organlarını bağışlamaya davet ediyorum" dedi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber