Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 17 Kasım 2014 - 15:55 Yorum: 0

Kardeşliğimiz gelecek nesiller için çok önemli

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Kızgısiztan’ın Batken Belediyesi arasında Kardeş Şehir protokolü imzalandı.

Kardeşliğimiz gelecek nesiller için çok önemli

MALATYA - Malatya ile Kırgızistan'ın Batken Eyaleti’nin Batken Şehri arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Makamında düzenlenen protokol imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Batken Belediye Başkanı Canıbek Calalov’un yanı sıra Batken Şehir Meclisi Başkanı Erkin Rahmatov, Batken Belediyesi Genel Sekreteri Baktıbek Toksonbaev ile Kırgızistan’dan gelen STK temsilcileri katıldı.

Kardeşliğimiz gelecek nesiller için çok önemli

Düzenlenen imza töreni sırasında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, imzalanan kardeş şehir protokolünün önemine değinerek, birlik ve beraberlikten güç doğacağını söyledi.  Dostluk ilişkilerinin her şeyin ötesinde olduğunu kaydeden Başkan Çakır, “Bu bağları kurumlar arası diyaloglar ile geliştirmek, farklı boyutlarda birlikteliğimizi daha da sağlamlaştıracaktır. İmzalamış olduğumuz kardeşlik protokolünün hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Malatya iki cumhurbaşkanı çıkarmış bir il

Kırgızistan heyetine Malatya hakkında bilgiler veren Çakır, Malatya’nın Büyükşehir statüsünde olduğunu belirterek, Malatya’daki kayısı üretimi ve üretilen kayısıların yurt içinde ve yurt dışındaki tüketimi hakkında da bilgiler verdi. Malatya’nın Türkiye siyasetinde önemli bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Çakır, Malatya’nın iki Cumhurbaşkanı çıkaran bir İl olduğunu söyledi.

 

Kardeşliği geliştirmek için çalışacağız

 

Malatya ile kardeş il olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Batken Belediye Başkanı Canıbek Calalov ise bu kardeşliği geliştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Calalov, “İlişkilerimizin artması için her alanda işbirliği içerisinde olacağız. Batken’de de kayısı ve erik üretimi yapılmakta. Üretimi yapılan bu ürünler, çevre ülkelere satılmakta” dedi.

 

Karşılıklı hediyeleşmeler

 

Konuşmaların ardından hazırlanan Kardeş Şehir Protokolü karşılıklı olarak imzalanırken, imzaların ardından karşılıklı hediyeler verildi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Batken Belediye Başkanı Canıbek Calalov’a kayısı kristali ve kuru kayısı hediye ederken, Calalov ise Başkan Çakır’a, Kırgız yerel kıyafeti (Çapan ve Kalpak), Yağlı boya tablo, kendi üretimleri olan organik kayısı ve erik hediye etti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber