Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Ağustos 2016 - 13:03 Yorum: 0

"Kardeşlik bağını daha da güçlendiriyoruz"

KAYMEK'in Bosna Hersek'in Mostar şehrindeki kurslarına katılan kursiyerlerin Kayseri ziyareti sürüyor.

'Kardeşlik bağını daha da güçlendiriyoruz'

KAYMEK'in Bosna Hersek'in Mostar şehrindeki kurslarına katılan kursiyerlerin Kayseri ziyareti sürüyor. Kardeş şehir Mostar'dan gelen ve şehrimizi gezen kursiyerler, Kayseri'nin çok güzel bir şehir olduğunu belirttiler. Kursiyerlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de KAYMEK ile birlikte Mostar'da kurdukları kardeşlik köprüsünü pekiştirerek devam ettirdiklerini söyledi.

Bosna Hersek'in Mostar şehri ile kardeş şehir olan ve 2006 yılından itibaren bölgedeki Bosna, Hırvat ve Sırp kökenli insanları KAYMEK kurslarında bir araya getiren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kurmuş olduğu kardeşlik köprüsünü sürdürüyor.

KAYMEK'in Bosna'daki Yunus Emre Enstitüsü ile açtığı Hüsnü Hat Kursuna katılan kursiyerler Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak şehrimize geldiler. Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber ve beraberindeki kursiyerler, KAYMEK'in Kayseri'deki kurs merkezlerini gezdiler. Kurslarda uygulamalı olarak bilgiler alan Bosnalı kursiyerler, Seyit Burhaneddin Türbesi, Camii Kebir, Kapalı Çarşı, Selçuklu Müzesi ve Milli Mücadele Müzesi gibi Kayseri'nin tarihi ve kültürel yerlerini de gezerek şehrimizi yakından tanıma imkanı buldular. Kayseri'yi çok beğendiklerini ifade eden Bosnalı Kursiyerler Kapadokya'yı da gezdiler.

Kursiyerlerle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, KAYMEK ile kurulan kardeşlik köprüsünü pekiştirerek devam ettirdiklerini söyledi. Mostar'a her türlü desteği vereceklerini ifade eden Başkan Çelik, "İnsan odaklı faaliyetlerimizi sadece Kayseri'de değil yurt dışında da sürdürüyoruz. Bosnalı kardeşlerimizden KAYMEK aracılığı ile yaptığımız çalışmalarla ilgili övgü dolu sözler duyduk. Gerçekleştirilen sosyal projelerle iki ülke arasındaki kardeşlik bağını daha da güçlendiriyoruz. Mostar köprüsü şehrin iki yakasını bir araya getiriyor. KAYMEK kursları da insanların bir araya gelmesine vesile oluyor. Bu anlamda Mostar halkına verdiğimiz destek inşallah artarak devam edecek" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber