Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Eylül 2016 - 16:03 Yorum: 0

Karesi Kosova’da

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Prizren Business Forum" fuarına katılmak için gittiği Kosova'da bir dizi temaslarda bulunan Karesi Belediye Başkanı Yücel...

Karesi Kosova’da

Bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Prizren Business Forum" fuarına katılmak için gittiği Kosova'da bir dizi temaslarda bulunan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Kosova ve Türkiye, güçlü akrabalık ve kardeşlik ilişkisiyle bağlı, büyük bir medeniyetin birer parçasıdır" dedi.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, beraberindeki heyet ile birlikte Kosova'nın Prizren Kenti'nde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Prizren Business Forum" fuarına katıldı. Başkan Yılmaz, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) desteği ile 22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen fuarda yatırımcılarla bir araya geldi, bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Kosova programları kapsamında Prizren Başkonsolosu Selen Evcit, TİKA Kosova Genel Koordinatörü Necip Özay Özütok, Kosova Ticaret Odası Başkanı Ayhan Albeyoğlu, Kosova Kamu Bakanı Mahir Yağcılar ile bir araya gelen Vekil Bostan, Başkan Yılmaz ve beraberindeki heyet, Kosova Priştina Yunus Emre Enstitüsü'nün de konuğu oldu, Sultan Murad Hüdavendigar Türbesi'ni ziyaret etti.

Başkan Yılmaz, kendileri ile Kosava'ya giden, Balıkesir ile ilgili güncel konuları başkonsolos ile istişare eden Milletvekili Kasım Bostan'a teşekkür ettiğini söyledi.

Kosova ve Türkiye'nin her zaman yakın bir ilişki içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Yücel Yılmaz, "Tarih boyunca üzerinde yaşayan çeşitli halklara yurt olmuş, iki kıymetli ülkenin bir zamanlar birlikte yaşamış halklarıyız. Biz büyük bir medeniyetin parçasıyız. Güçlü akrabalık ve kardeşlik bağlarıyla birbirimize bağlıyız" dedi.

Ulusal ve uluslararası işbirliklerini önemsediklerini dile getiren Yılmaz, "Ekonomik, kültürel ve diğer alanlarda işbirliğine katkı sağlamak adına elimizden gelen katkıyı sağlamaya hazırız. Bizlere göstermiş oldukları misafirperverlileri nedeniyle herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Karesi Kosova’da

Karesi Kosova’da

Karesi Kosova’da

Karesi Kosova’da

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber