Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 24 Mart 2015 - 16:43 Yorum: 0

"Karın ağrısı" bahanesiyle hırsızlık

Elazığ'da bir kadının, karın ağrısı bahanesiyle yardım istediği yaşlı çiftin kızlarının çeyiz parası ile ziynet eşyasını çaldığı iddia edildi

'Karın ağrısı' bahanesiyle hırsızlık

ELAZIĞ (AA) - "Karnım ağrıyor" bahanesiyle yardım isteyerek yaşlı çiftin evine giren kadının, evden hırsızlık yaptığı ileri sürüldü. 

Üniversite Mahallesinde oturan Turan (75) ve Sultan Polat (75) çifti, kızlarının çeyiz parası ile ziynet eşyasının çalındığı iddiasıyla polise şikayette bulundu.

Turan Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapılarını çalan 15 yaşlarında dilenci bir kıza 1 lira verdiğini, yaklaşık 5 dakika sonra 50 yaşlarında bir kadının kendilerinden yardım istediğini anlattı.

Karnının ağrıdığını söyleyen kadının kendilerinden bir bardak şekerli su istediğin belirten Polat, "Karnım ağrıyor, hastayım deyince eşim de Allah rızası için ayakta kalmasın diye içeri aldı. Oturma odasında ağırladık, hanımda şekerli suyu yaptı getirdi. İçtikten sonra bir ara hanımla mutfağa gittiler. O arada ne oldu bilmiyorum, sonra tekrar içeri geldiler. Yaklaşık 10-15 dakika kadar evin içinde kaldı. Sonrada kalkıp gitti" diye konuştu.

Eşinin ve kendisinin kulaklarının iyi duymadığını ve yürümekte güçlük çektiklerini ifade eden Polat, akşam eve gelen kızlarının çeyiz parası ile ziynet eşyalarının çalındığını fark etmesi üzerine polise haber verdiklerini söyledi.

Çiftin kızları Medine Polat (30) ise işten geldikten sonra odasına girdiğinde etrafın karıştırılmış olduğunu gördüğünü dile getirdi.

Çekmecede biriktirdiği bin lira ile yaklaşık bin 500 lira değerindeki ziynet eşyasının çalındığını fark ettiğini aktaran Polat, "Tahminimce kadın odada anne ve babamı oyalarken beraberindeki genç kız odama girerek çeyiz paramla, ziynet eşyalarımı çaldı. Anne ve babama bir şey yapmadıkları için şükrediyorum" dedi.

Polisi aradıklarını ve hırsızların yakalanması için gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydeden Polat, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için insanların dilencilere güvenmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber