Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Ağustos 2016 - 10:23 Yorum: 0

"Kariyer Günü" etkinliği

Özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması için hazırlanan "Hayata Tutunuyorum" projesi kapsamında "Kariyer Günü" etkinliği...

'Kariyer Günü' etkinliği

Özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılması için hazırlanan "Hayata Tutunuyorum" projesi kapsamında "Kariyer Günü" etkinliği yapıldı.

İlkadım Halk Eğitim Merkezi, Orta Karadeniz Engelliler Derneği ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ortaklığında uygulanan "Hayata Tutunuyorum" projesi kapsamında Samsun Olgunlaşma Enstitüsü toplantı salonunda "Kariyer Günü" etkinliği düzenlendi. "Hayata Tutunuyorum" projesi ile genel olarak; eğitimin kalitesinin arttırılması, eğitim ve iş piyasası arasındaki bağın güçlendirilmesi, özellikle kız çocukları ve engellilerin okullaşma oranlarının arttırılmasına katkı sağlamak hedefleniyor. Proje; Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ve İlkadım Belediyesi iştirakiyle yürütülüyor. Proje kapsamında güzel işler yapıldığını belirten İlkadım Halk Eğitim Müdürü Sayın Kemalettin Ak, "Kariyer Günü" etkinliği ile bazı arkadaşlarını hedef grubu ile buluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

"10'un üzerinde bireyin okullaşmasına katkı sağladık"

Orta Karadeniz Engelliler Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Mehmet Akbulut, "Samsun ili sınırlarında yaşayan ve engellilerinde aralarında bulunduğu 50 erkek, 200 kız çocuğu, toplamda 250 kişi ile çocuklarını okula gönderemeyen 50 aile projemizin hedef grubunda bulunan proje Aralık 2015 de E-KPSS kurslarıyla başladı. Açık ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik destekleyici kurslar verdik. Eğitimlerimiz bilgisayar kullanımı, grafik ve animasyon, çevre koruma, iş ve sosyal hayatta iletişim, girişimcilik, demokrasi ve insan hakları, liderlik, etkili ve hızlı okuma, İngilizce seviye a1, aile içi iletişim kursu, Avrupa birliği ve temel muhasebe eğitimi alanlarında devam etmektedir. Bunun ile birlikte eğitimin önemi ve eğitim olanakları gibi konularda ailelerimizin farkındalığını artırmaya yönelik yapmış olduğumuz aile ziyaretlerimiz sayesinde 10'un üzerinde bireyin okullaşmasına katkı sağladık ve bu ziyaretlerimiz devam etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından Emine Demirel, Selma Gündoğdu ve Asuman Kanca hedef kitleye başarı hikayelerini anlattılar.

"Kariyer Günü" etkinliği

"Kariyer Günü" etkinliği

"Kariyer Günü" etkinliği

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber